NBA: Indijana i Oklahoma u finalu konferencija

Košarkaši Indijane i Oklahome plasirali su se noćas u finale plej-ofa Istočne, odnosno Zapadne konferencije u NBA ligi.

Indijana je na gostujućem terenu pobedila Vašington sa 93:80 i rezultatom 4:2 i plasirala se, drugu godinu uzastopno, u finale Istočne konferencije. Pejsersi će u finalu igrati protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Majamija i to će biti repriza prošlogodišnjeg finala konferencije.

Dejvid Vest predvodio je Pejserse do pobede sa 29 poena, Lens Stivenson ubacio je 17, uz osam asistencija, Pol Džordž 12 poena, a Roj Hibert i Džordž Hil dodali su po 11 poena.

Marcin Gortat bio je najefikasniji u poraženom timu sa 19 poena, Bredli Bil ubacio je 16, Nene 15 poena, a Džon Vol dodao je 12 poena, uz devet asistencija.

Prva finalna utakmica plej-ofa Istočne konferencije igra se u nedelju a domaćin će biti Indijana. Oklahoma je pobedila Los Anđeles Kliperse sa 104:98 i rezultatom 4:2 plasirala se u finale plej-ofa Zapadne konferencije. To je treći put u poslednje četiri godine da Oklahoma igra u finalu konferencije, a protivnik će joj biti San Antonio.

Kevin Durent predvodio je Tander do pobede sa 39 poena i 16 skokova, Rasel Vestbruk ubacio je 19 poena uz 12 asistencija, Rendi Džekson dodao je 14 poena, a Stiven Adams 10 poena i 11 skokova. U ekipi iz Los Anđelesa najefikasniji je bio Kris Pol sa 25 poena i 11 asistencija, dok je Blejk Grifin dodao 22 poena, a Džej Džej Redik 16 poena.

Prva finalna utakmica plej-ofa Zapadne konferencije igra se u ponedeljak u San Antoniju.