NBA: Klipersi i Bulsi i dalje bez poraza, loša noć za igrače iz ex-yu!

klipers
twitter.com/LAClippers/media

Noćas su odigrana četiri meča u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

 

LA Klipersi su savladali Finiks u vrlo efikasnoj utakmici, rezultatom 116:98. Ekipa iz Kalifornije još uvek nije doživela neuspeh u sezoni, dok su Sansi u neprijatnoj situaciji sa 4 startna poraza u isto toliko mečeva.

Najbolji učinak u domaćoj ekipi imao je Kris Pol postigavši 24 poena, 8 asistencija i 5 skokova. Zapažen je bio i Blejk Grifin sa “dabl-dabl” učinkom od 21 poena i 11 skokova a pratio ga je  Džordan (19 poena i 11 skokova). U poraženoj ekipi Brendon Najt je ubacio 18, a Ti Džej Voren 15 poena.

Denver je doživeo još jedan “tesan poraz” pošto su košarkaši Toronto Reptorsa bili bolji na svom parketu, rezultatom 105:102.  De Rozan je predvodio domaćina sa 33 poena i 5 skokova, a Lauri je dodao 29 poena, 5 skokova i 7 asistencija.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić, našao se u startnoj petorci, a za 22 odigrana minuta postogao je 12 poena, 5 skoka i 1 asistenciju. Savršeno raspoređeni poeni u ekipi Denvera, nisu rezultirali pobedom. Galinari, Mudiaj i Barton su postigli po 16 poena, a Jusuf Nurkić je ostvario “dabl-dabl” – 13 koševa i 18 uhvaćenih lopti.

Stoprocentni učinak u prva tri meča imaju Čikago Bulsi. Tim iz “grada vetrova” je na gostujućem parketu savladao Bruklin Netse, rezultatom 118:88. 

Bulse je predvodio Džimi Batler sa 22 poena i 6 skokova a Gibson je uz 14 poena dodao 11 skokova. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Bojan Bogdanović sa 15 postignutih poena.

Savršen start ima i ekipa Atlanta Hoksa, koja je na svom parketu bila bolja od Sakramenta. Domaćina je predvodio Dvajt Hauard sa 18 poena i 11 skokova, dok je kod gostiju Rudi Gej postigao 22 poena.