NBA: Klivlend u seriji pobeda – srušen i Čikago, Portland trijumfom prekinuo loš niz

Košarkaši Klivlenda pobedili su danas na svom terenu Čikago sa 108:94 u derbiju Centralne divizije NBA lige i tako ostvarili treći uzastopni trijumf u takmičenju.

Klivlend je ove sezone često kritikovan, ali je konačno počeo da igra onako kako se očekivalo. Ekipu je do trijumfa večeras predvodio Lebron Džejms sa 26 poena.

Sviđa mi se kakvi smo u poslednjih nekoliko utakmica. Sviđa mi se kako smo igrali prošle nedelje. Igrali smo baš, baš dobru košarku – rekao je Džejms posle meča.

Džej-Ar Smit doprineo je sa 20 poena za Kavalirse. Klivlend večeras nije imao nikakvih problema sa liderom Centralne divizije Čikagom, pošto je u trećoj četvrtini imao čak 25 poena prednosti.

Bulsima je ovo četvrti poraz u pet utakmica. Najefikasniji u Čikagu bio je Džimi Batler sa 20 poena, dok je Derik Rouz postigao 18.

Portland je prekinuo seriju od tri uzasotpna poraza, pošto je kod kuće pobedio Sakramento sa 98:94. Ekpiu je do trijumfa predvodio Dejmijan Lilard sa 22 poena, šest skokova i pet asistencija. Vesli Metjuz je postigao 17 poena, a njih dvojica su bili jedini sa dvocifrenim učinkom u pobedničkom timu.

Portland je i dalje ubedljivo prvi u Severozapadnoj diviziji, a sada ima dve pobede manje od Golden Stejta, lidera Zapadne konferencije. Rudi Gej postigao je 26 poena za Sakramento, dok je Demarkus Kazins dao 22.

Rezultati utakmica igranih u noći između ponedeljka i utorka:

Klivlend – Čikago 108:94

Milvoki – Toronto 89:92

Feniks – LA Lejkers 115:100

Portland – Sakramento 98:94