NBA ligu menja Endesom: Nedović prelazi u špansku Valensiju?

Srpski košarkaš i bek Golden Stejt Voriorsa Nemanja Nedović mogao bi da se vrati u Evropu, a kao novi klub srpskog reprezentativca pominje se španska Valensija.

Kako španski mediji prenose, NBA košarkaš bi vrlo uskoro mogao da potpiše ugovor sa klubom koji je i pre nekoliko sezona probao da ga dovede u svoje redove.

Nedović nije odigrao nijedan meč od počeka NBA sezone, pa se o njegovog odlasku priča već neko vreme.

Čelnici Voriorsa su prošle nedelje odlučili da se na kraju sezone rastanu sa 23-godišnjim košarkašem, odnosno da ne iskoriste opciju i aktiviraju treću godinu ugovora, što je jasna poruka da nemaju mnogo poverenja u nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde i Lijetuvos Ritasa.

Nedović je prošle sezone u debitantskoj godini u najjačoj ligi na svetu odigrao 24 utakmice (nijednom nije bio starter) i prosečno je postizao 1.1 poen, uz 0.6 skokova i 0.5 asistencija za 5.9 minuta provedenih na terenu.

On bi u Valensiji trebalo da zameni Dvajta Bajksa, a od odlaska Nedovića u španski klub mogao bi da profitira i Partizan. Naime, prethodnih dana pisalo se da je Valensija zainteresovana za Lestera Mekejleba, miljenika crno-belih navijača, koji bi ponovo mogao da obuče dres srpskog šampiona.

Valensija posle četiri kola Evrolige ima skor od jedne pobede i čak tri poraza.