NBA: ‘Mamuze’ povele u velikom finalu, pobedu im olakšala povreda Lebrona Džejmsa (VIDEO)

Košarkaši San Antonio Sparsa poveli su u finalnoj seriji NBA lige, pošto su u prvoj utakmici savladali ekipu Majami Hita sa 110:95. Utakmicu je odlučila velika serija Sparsa i povreda Lebrona Džejmsa u poslednjoj deonici.

Velikom serijom koševa, sjajnim šutem i preokretom u poslednjoj četvrtini, San Antonio Sparsi poveli su u velikom finalu protiv šampiona Majamija – 110:95.

Meč u Ej-Ti-en-Ti areni odlučen je u posledem kvartalu, serijom “Mamuza” od 31:9 ali i na odluku o pobedniku meča velikog udela imala je i povreda najboljeg igrača gostiju Lebrona Džejmsa.

“Kralj” se povredio na pet minuta do kraja, hramljući uz pomoć saigrača je napustio teren a momci Grega Popoviča su to umeli da iskoriste i na kraju ubedljivo savladaju uzdrmanog rivala.

Uz već pomenutu povredu Lebrona, Hit nije imao šanse i Sparsi su poveli sa 1:0 u seriji.

Bitno je istaći da je u areni vladala velika vrućina, s obzirom da je sistem za ventilaciju i hlađenje bio u kvaru.

Najefikasniji akter meča bio je upravo Džejms sa 25 poena i 6 skokova, dok je ostatak velike trojke ubacio 37 koševa – Boš 18, a Vejd 19.

U pobednčkoj ekipi istakli su se Tim Dankan sa novim dabl-dabl učinkom od 21 poena i deset skokova, Toni Parker je ubacio 19 poena uz 8 asistencija a dobre role imali su i Đinobili (16), Spliter (14) i Grin sa 13 poena.

Naredni meč igra se takođe u Teksasu u noći između subote i nedelje od 02.00 po našem vremenu.