NBA: Memfis na korak od polufinala Istoka, Čikago ispustio i drugu “meč loptu”

Košarkaši Portlanda ostali su u igri za plasman u četvrtfinale NBA lige, pošto su u noći između ponedeljka i utorka smanjili na 3:1 protiv Memfisa.

 

Portland je zabeležio prvu pobedu posle početna tri poraza, savladavši na svom terenu 99:92 predvođen Demijenom Lilardom, koji je bio najbolji u domaćem timu sa 32 poena.

Memfis je bio na korak od plasmana u narednu rundu, pošto je u poslednjoj četvrtini imao i 10 poena prednosti, ali su Lilard, kao i Lamarkus Oldridž, koji je utakmicu završio sa 18 poena i 12 skokova, sprečili ubedljiv trijumf gostiju u seriji.

Naredna utakmica dve ekipe igraće se u noći između srede i četvrtka, a domaćin će biti Memfis. 

Čikago nije uspeo da iskoristi i drugu „meč loptu”, pošto je izgubio od Milvokija i drugu utakmicu zaredom, čime je protivnik smanjio na 3:2 u seriji.

Milvoki je ostao u igri pobedom u gostima sa 94:88, predvođen odličnom igrom dvojca Majkl Karter-Vilijams i Kris Midlton, koji su postigli 22, odnosno 20 poena.

Koja god ekipa da prođe u narednu rundu, imaće težak posao, pošto ih tamo čeka Klivlend, koji je predvođen Lebronom Džejmsom, Kajrijem Irvingom i Kevinom Lavom sa 4:0 deklasirao Boston. 

Ekipa Bruklina je izjednačila na 2:2 u seriji protiv favorizovane Atlante, tako što je u četvrtoj utakmici pobedila na svom terenu posle produžetka sa 120:115.

Najzaslužniji za pobedu Bruklina nad liderom Istočne konferencije sa 35 poena bio je Deron Vilijams, koji je konačno pružio partiju kakva se očekuje od njega.

Vašington tako neće dobiti protivnika bar još dve utakmice, a naredna između Bruklina i Atlante igraće se u noći između srede i četvrtka.