NBA: Neslavan povratak Lebrona, Peković i Vučević blistali, Novicki vodio Dalas do pobede

U noći između četvrtka i petka odigrano je pet utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a u centru pažnje bio je nastup Lebrona Džejmsa u dresu Klivlenda koji je ipak prošao neslavno.

Njujork Niksi pokvarili su povratak ‘Kralju’ Džejmsu posle više od četiri godine u dres livlenda. On je meč završio sa 17 poena, 5 skokova, 4 asistencije. Kevin Lav koji je uz 19 poena pridodao i 14 skokova, a Kajri Irving bio je najefiksniji sa 22 poena.

Najzaslužniji za pobedu gostiju bio je Karmelo Entoni koji je tri minuta pre kraja doneo Niksima 86:77, što Kavsi koliko god su se trudili nisu supeli do kraja da stignu. Meč je okončao sa 25 poena, dok su Šampert i Džejson Smit ubacili po 12.

U Orlandu je briljirao Nikola Vučević. Crnogorac je ubacio 23 poena, imao 12 skokova i 3 asistencije, ali je njegov tim izgubio drugi meč u sezoni. Vašington je predvođen Volom koji je postigao 30 poena prošao Floridu, u finišu su pojačali pritisak, pa je suvi kvalitet isplivao.

Minesota je savladala Detroit 97:91 uz dobru partiju još jednog Crnogorca. Nikola Peković je imao 17 poena i 10 skokova, Vigins je dodao 8, uz 4 uhvaćene lopte, mladi tim Minesote je odigrao solidno, a kouč Flip Sanders je tako na povratku kući, prvoj utakmici od 2005. zabeležio trijumf.

Dirk Novicki i Čandler Parsons su sa po 21 poenom predvodili Dalas do pobede od 120:102 nad Jutom, u čijim redovima su narspoloženiji bili Derik Fejvors sa 17 i Hejvord i Burk sa po 16 ubačenih poena.

U Kaliforniji su se sastali Los Anđeles Klipersi i Oklahoma Siti, koja ne može da računa na Kevina Durenta, a u duelu sa Klipersima povredio im se i Rasel Vestbruk. Ipak, i pored svih nedaća Oklahoma je u igri bila do kraja, a uzbudljivu završnicu prelomio je u korist Klipersa Blejk Grifin poenima sa linije za slobodna bacanja.

Rezultati:

Orlando – Vašington 98:105
Minesota – Detroit 97:91
Klivlend – Njujork 90:95
Dalas – Juta 120:102
Klipersi – Oklahoma 93:90