NBA: Ovo su petorica najboljih posle nedostižnog ‘letećeg’ Džordana

Majkl Džordan je najbolji igrač svih vremena, iako nedostižan, ovo je spisak pet igrača NBA lige, koji su na listi najboljih posle 'Džordan epohe'.

Prošlo je 16 godina odkako se penzionisao najbolji igrač svih vremena NBA lige, Majkl Džordan ili ‘leteći’ kako ga je zvao ceo svet. Majkl Džordan  proveo je punih 15 sezona na parketu NBA lige u dresu Čikago Bulsa sa kojima je osvojio šest prstenova. Činjenica je da se više nikada neće pojaviti neko kao on, ali šta je – tu je košarka se nastavlja.

Predstavljamo vam pet najboljih NBA igrača posle ‘Džordan epohe’.

5. KEVIN DURANT, igrač Oklahoma Sitija bio je drugi pik na draftu 2007 godine. Igra na poziciji krilnog centra. Smatraju da njegovo vreme tek dolazi i da je njegova sadašnja igra, tek početak do vrha.

4. DIRK NOVICKI, igrač Dalas Maveriksa i prvi Evropljanin koji je u NBA ligi proglašen za najkorisnijeg igrača. Ovog Nemca smatraju za najboljeg stranog igrača,koji je ikad igrao u NBA ligi.

3. TIM DANKAN, igrač Antonio Sparsa osvojio je četiri prstena i tri puta je bio proglašen za najkorisnijeg igrača.

2. KOBI BRAJANT, igrač LA Lejkersa koji je osvojio pet šampionskih titula, bio je pobednik u zakucavanjima. Takođe je najbolji strelac u istoriji ovog kluba, ostaće upamćena utakmica u kojoj je Toronto Reptorsima dao 81 poen šто је njegov rekord karijere, a ujedno i drugi najbolji lični učinak нna jednoj utakmici, odmah posle Čemberlenovih 100 poena.

1.LeBRON DŽEJMS, igrač Majami Hita smatrali su ga ‘hibridom’ Majkl Džordana i Medžik Džonsona. Međutim on je dokazao da može biti i te kakav igrač. Poseduje četiri trofeja za najkorisnijeg igrača i dve titule šampionata.