NBA plej-of: Atlanta Houksi pocepali ‘Mrežice’ za prolaz u polufinale Istoka

Ekipa Atlanta Houksa plasirala se u polufinale Istočne konferencije NBA lige nakon pobede protiv Bruklin Netsa rezulatom 111:87 u šestoj utakmici u seriji. "Jastrebovi" nisu dopustili "Mrežicama" da ih ponovo pobede u Njujorku i ubedljivo su slavili, uprkos neizvesnoj borbi u prvom poluvremenu. Najzaslužniji za trijumf bio je Pol Milsap, dok su odlični bili još i Demar Kerol, Kajl Korver i Al Horford.

 

Košarkaši Atlante deklasirali su Bruklin u gostima sa 111:87 i tako se sa 4-2 u pobedama plasirali u polufinale istočne konferencije.

Hoksi su napokon u seriji sa Netsima pokazali zbog čega su bili prvi na istoku, a u  narednoj rundi čeka ih Vašington. Ekipu iz Džordžije predvodio je Pol Milsap sa 25 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

 

– Verujemo da kada igramo na ovaj način, onda možemo da pobedimo svakoga – rekao je posle meča Demar Kerol koji je imao 20 poena i 5 skokova.

Houksi su na poluvremenu imali šest poena prednosti, a utakmicu su prelomili u trećoj deonici koju su dobili rezultatom 41:21. Kajl Korver je u tom periodu bio sjajan sa tri od svojih šest trojki, a na kraju je imao 20 poena.

Atlanta već u nedelju igra kod kuće prvi meč protiv Vašingtona koji je počistio Toronto u prvoj rundi.

– U prve tri utakmice nismo igrali dobro, to nas je razbudilo – rekao je Korver. 

Al Horford dodao je 18 poena i 7 skokova za Houkse, dok su se u sastavu Bruklina istakli Lopez sa 19 poena, Vilijams sa 13 i Džonson sa 12 poena.