NBA plej-of: Hardenova ‘igranka’ u poslednjoj četvrtini, ‘Kralj’ Džejms nezaustavljiv

Košarkaši Klivlenda i Hjustona izjednačili su na 1-1 u polufinalnim serijama plej-ofa u NBA ligi.

 

Klivlend je noćas na svom terenu pobedio Čikago sa 106:91 i izjednačio na 1:1 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije, dok je Hjuston, takođe kao domaćin, pobedio Los Anđeles Kliperse sa 115:109 i izjednačio na 1:1 u polufinalu Zapadne konferencije.

Klivlend je do pobede predvodio Lebron Džejms sa 33 poena, osam skokova i pet asistencija, a dobru partiju prikazao je i Kajri Irving sa 21 poenom. Džermejn Džouns dodao je 17 poena, a Iman Šumpert 15 poena.

Kavalirsi su od početka poveli, u prvoj deonici vodili su i sa 22 poena razlike i prednost nisu ispuštali do kraja. U njihovoj ekipi zbog operacije ramena nije bilo Kevina Lava, a zbog suspenzije od dve utakmice Džej Ar Smita.

U ekipi iz Čikaga najefikasniji je bio Džimi Batler sa 18 poena, Derik Rouz postigao je 14 uz 10 asistencija, dok su po 11 poena dodali Pau Gasol i Taj Gibson.

Naredna, treća utakmica, igraće se u petak u Čikagu.

Košarkaši Hjustona pobedili su Los Andjeles Kliperse sa 115:109, a do trijumfa ih je predvodio Džejms Harden sa 32 poena, od kojih je 16 postigao u četvrtoj četvrtini.

Dvajt Hauard dodao je 24 poena uz 16 skokova, a Trevor Ariza 15 poena uz 13 skokova.

U ekipi iz Los Andjelea Blejk Grifin bio je najefikasniji sa 34 poena, ali je u drugom poluvremenu postigao samo osam. Džamal Kroford ubacio je 19 poena, a Deandre Džordan 16.

U ekipi nije bilo Krisa Pola zbog povrede tetive, a trener Klipersa Dok Rivers rekao je da se bek “bolje oseća, ali da se ne kreće dobro”.

Treća utakmica igraće se u petak u Los Anđelesu.