NBA plej-of: Klivlend završio posao sa Bulsima, nestvarni preokret Hjustona za majstoricu sa Klipersima

Ekipa Klivlenda se plasirala u finale Istočne konferencije plej-ofa NBA lige pošto je sa 4-2 u seriji bila bolja od Čikaga, dok je Hjuston uspeo da izjednači na 3-3 protiv Klipersa u polufinalu Zapadne konferencije.

 

Klipersi su dominirali punih 36 minuta, i pred početak četvrte četvrtine imali su prednost od 13 poena. Svi su već upisali plasman domaće ekipe u narednu fazu, ali je Hjuston uspeo da nadoknadi minus od gotovo 20 poena, napravivši seriju od 49:18.

Na 6.47 do kraja, Kris Pol je postigao poslednji poen iz igre za Kliperse, koji su se tog momenta kao na komandu ugasili.

Do neverovatnog preokreta Hjustona, nije vodio najbolji igrač i lider ekipe Džejms Harden – on je veći deo tog ludila presedeo na klupi. Bio je najefikasniji “Bradonja” na kraju meča sa 23 poena, i uspešnošću šuta iz igre svega 5/20. Heroji su bili Džoš Smit i Kori Bruer, a obojica su ubacili po 19 poena. Hauard je dodao 20.

Na drugoj strani, Kris Pol je meč završio sa 31 poenom i 11 asistencija. Grifin je dodao 28 poena.

Klivlend je porazio Čikago Bulse u šestom meču rezultatom 94:73. Serija je završena rezultatom 4-2, a u finalu Kavalirsi dobijaju protivnika iz duela Atlanta – Vašington (Hoksi vode 3-2).

Do pobede je vodio Australijanac Metju Delavedova sa 19 poena, a podršku je pružao Lebron Džejms sa 15 poena, 11 asistencija i devet skokova.

Bulsi su jedino u prvoj četvrtini pružili nekakav otpor, dok u ostalim deonicama nisu uspeli da postignu više od 16 poena. Jedini dvocifreni bili su Batler sa 20, i Rouz sa 14 poena.

Rezultati:

LA Klipers – Hjuston 107:119 (3-3)
Čikago – Klivlend 73:94 (2-4)