NBA plej-of: Preokret Voriorsa za pobedu u prvom meču finala Zapada

golden stejt
beta

U prvoj utakmici finala Zapadne konferencije, Golden Stejt je pobedio Hjuston 110:106 iako je na poluvremenu gubio čak 16 poena razlike. U obe ekipe najbolje partije su pružile upravo njihove najveće zvezde. Stef Kari je dao 34 poena, dok je Džejms Harden imao 28 poena i bio na asistenciju od tripl-dabl učinka.

 

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 1:0 protiv Hjustona u finalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su noćas na svom terenu pobedili Hjuston sa 110:106.

Voriorse je do pobede predvodio Stiven Kari sa 34 poena, šest skokova i pet asistencija. On je u završnici pogodio dva slobodna bacanja kojima je obezbedio pobedu Golden Stejtu.

Hjuston je u prvom poluvremenu vodio sa 16 poena razlike, ali je domaći tim serijom od 21:4 preokrenuo i na poluvremenu poveo sa 58:55. Hjuston je u četvrtoj deonici uspeo da se primakne i izjednači na 95:95, ali više od toga nije uspeo, nakon što je Kari vezao pet poena za vođstvo od 108:97.

U pobedi Golden Stejta učestovali su još Šon Livingston sa 18 poena i sedam skokova, Klej Tompson sa 15 poena, Harison Barns 14 poena, kao i Drejmond Grin koji je dodao 13 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Džejms Harden bio je najefikasniji u ekipi Hjustona sa 28 poena, 11 skokova, devet asistencija i četiri ukradene lopte. Trevor Ariza ubacio je 20 poena, Džoš Smit 17 poena, sedam skokova i pet asistencija. Dvajt Hauard postigao je sedam poena i imao 13 skokova, a tokom utakmice povredio je koleno.

Naredna, druga utakmica igraće se u četvrtak, a domaćin će ponovo biti Golden Stejt.