NBA plej-of: Rekorder Kari i nezaustavljivi Voriorsi na pobedu od velikog finala

kari
beta

Golden Stejt stigao je na trijumf od plasmana u veliko finale NBA lige, nakon što su Voriorsi ubedljivo pobedili Hjuston 115:80 na prvoj od dve vezane utakmice u Teksasu. Najbolji kod pobednika Stef Kari koji je postigao 40 poena i postavio novi rekord lige po broju ubačenih trojki u doigravanju sa 64 uspešna šuta izvan linije tri poena.

 

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa došli su na korak od plasmana u veliko finale NBA lige, pošto su poveli sa 3-0 u finalu ’Zapada’ protiv Hjuston Rokitsa.

Voriorsi su posle neizvesnih pobeda u Ouklendu, u Hjustonu lako odradili posao i ubedljivo slavili u prvoj utakmici u Teksasu sa 115:80.

Apsolutni junak tog trijumfa bio je Stef Kari, koji je za 35 minuta na terenu upisao 40 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Takođe, postao je rekorder po ubačenim trojkama u plej-ofu, pošto je u duelu sa Rokitsima svoj broj doveo do 64 zahvaljujući šutu 7/9.

Tim iz Kalifornije je od prve četvrtine nametnuo svoj ritam, samo je povećavao svoju prednost, a Rokitsi nisu ni na jedan način mogli da im priprete i spreče potpuni debakl na svom terenu.

Kari je bio nezaustavljiv u Teksasu, a kada se to desi, retko koji tim ima šanse protiv Voriorsa. Pored toga što je bio junak trijumfa i postao rekorder po broju trojki u plej-ofu, na trećoj utakmici se našao i u odabranom društvu. Kari je postao prvi košarkaš u poslednjih 30 godina uz Lebrona Džejmsa i Tima Dankana koji je u prve tri utakmice finala konferencije upisao barem po 30 poena i pet asistencija.

Uz Karija, najbolje raspoloženi u trećem trijumfu Voriorsa bili su Drejmond Grin i Klej Tompson, koji su upisali po 17 poena i pet asistencija, dok je sjajan bio i Endjru Bogut sa 12 poena i isto toliko skokova.

 

Igrači Golden Stejta tako su svoj tim doveli na korak od velikog finala prvi put od 1975. godine, kada su osvojili poslednju od tri titule.

Kod Rokitsa, Džejms Harden je imao 17 poena, jedan više od Džoša Smita, koji je dodao i osam skokova, dok je Dvajt Hauard utakmicu završio sa po 14 poena i skokova.

Naredna utakmica finala ’Zapada’ igra se u ponedeljak, a u nedelju je na programu treći duel finala ’Istoka’ između Atlanta Hoksa i Klivlend Kavalirsa, u kojem Lebron i saigrači vode sa 2-0.