NBA: Produžeci rešavali pobednike, Voriorsi, Bulsi i Kavalirsi na korak od trijumfa u seriji

Klivlend je napravio brejk u Bostonu 103:95 i tako došao do 3-0 u seriji, a na pobedu od plasmana dalje približili su se i Golden Stejt koji je posle produžetka ponovo bio bolji od Nju Orleansa 123:119, kao i Čikago koji je posle dva produžetka savladao Milvoki sa 113:106.

 

Lebron je za Klivlend nanizao 31 poen, a Kevin Lav je ubacio dve ključne trojke u finišu kada je Boston uspeo da se spusti na jedan posed. Kod Seltiksa najbolji Tarner sa 19 i Bredli sa poenom manje.

Naredni meč je u nedelju, a videćemo mogu li gosti iz Ohaja da počiste Seltikse i završe sav posao već u Bostonu.

Voriorsi su došli do novog trijumfa u seriji, a najzaslužniji je bio Stef Kari sa 40 poena (7 trojki). Zanimljivo je da je Golden Stejt bio na -20 posle tri četvrtine. Kari je doneo i produžetak, promašio je za izjednačenje, ali se Mariz Spejts dokopao lopte, ponovo vratio Kariju koji je ovaj put ubacio.

Posle je na startu produžetka odmah pogodio trojku, na kraju je Entoni Dejvis probao da produži neizvesnost u dodatnih pet minuta, ali nije pogodio preko Boguta, pa je pobeda pripala najboljem timu ligu koji vodi sa velikih 3:0 i može već da vidi polufinale.

Entoni Dejvis je ubacio 29 poena, imao 15 skokova, njegov tim je izgubio dobijeno, bolje su šutirali od Voriorsa, ali nije vredelo, jasno je da će teško ugroziti mnogo kvalitetnijeg rivala.

Čak dva produžetka videli smo u Viksonsinu. Rouz je ubacio 34 poena za Čikago i svom timu doneo veliku prednost.

U drugom produžetku je seriju od 8:0 otvorio Batler zakucavanjem posle ukradene lopte, Baksi su ih izgubili čak četiri u drugom produžetku što ih je odvelo u poraz. Batler koji se razigrao kada se odlučivalo ubacio je 24 poena, na drugoj strani Antetokumpo 25, uz 12 skokova.

Ipak, ključ svega je bio Rouz, ponovo je odigrao kao u najboljim danima, pogodio više od 50% šuteva, imao 8 asistencija i 5 skokova. Uz to, odigrao je čak 48 minuta. Doduše, mogao je sve da reši četiri sekunde pre kraja regularnog dela kada je promašio slobodno bacanje kod nerešenog rezultata, ali je Baksima sve naplatio u produžetku.

Rezultati:

Nju Orleans – Golden Stejt 119:123, produžetak (0-3)
Milvoki – Čikago 106:113, dva produžetka (0-3)
Boston – Klivlend 95:103 (0-3)