NBA: Srbi bez uspeha u izbornoj noći

Jokić
Printscreen

Srpski reprezentativci nastupili su za svoje klubove, doduše bez uspeha.

 

Nagetsi su poraženi su kao gosti u Memfisu, rezultatom 108:107. Odlučujući pogodak je postigao Mark Gasol, na 0,7 sekundi pre isteka vremena.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić, imao je dobru minutažu, ali je učinak bio nešto skromniji od onih kojima je početkom sezone, oduševio javnost u SAD. Zabeležio je 12 poena, uz pet skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Najefikasniji u redovima tima iz Kolorada bio je Emanuel Mudijaj sa 23 poena i sedam asistencija, dok je Danilo Galinari ubacio dva manje, uz sedam uhvaćenih lopti.

U pobedničkoj ekipi se istakao Mark Gasol koji je zabeležio 19 poena i šest dodavanja uz odlučujući pogodak u poslednjoj sekundi. Odličan je bio i Vins Karter sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije. 

I Nemanja Bjelica je dobio svoje mesto u susretu  Minesote i Bruklina.  On je za 12 minuta  zabeležio pet poena, pet skokova i po jednu  ukradenu loptu i blokadu. Najefikasniji kod Timbervulfsa bio je Endru Vigins sa 36 poena, ali ni to nije pomoglo ekipi iz Mineapolisa pošto je poražena u predgrađu Njujorka, rezultatom 119-110.

U timu Netsa, bolji od ostalih bio je Bruk Lopes sa 26 poena. Trevor Buker je ubacio 15, a Šon Kilpatrik 14.