NBA: Vašington i dalje neporažen u plej ofu, Vizardsi napravili ‘brejk’ protiv Atlante

Košarkaši Vašington Vizardsa savladali su Atlanta Hokse 104:98 na gostovanjima i poveli u polufinalu Istoka, NBA plej-ofa.

 

Veoma izjednačen meč u Džordžiji odlučen je u poslednjem periodu, Vizardsi su sjajnom odbranom ograničili Hokse na samo četiri koša od 26 šuteva iz igre, te poenima Džona Vola i Otoa Portera prelomili duel tri minuta pre kraja.

Vizardsi su prvi tim u istoriji NBA plej-ofa koji je dobio prvi meč serije na gostovanju. Prošle sezone su to uradili protiv Čikaga i Indijana, a ove protiv Toronta, i sada Atlante.

Šestorica igrača Vizardsa su imala dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Bredli Bil sa 28 poena (9/22 iz igre) uz 7 skokova. Sjajan je bio Džon Vol sa 18 poena (8/19) uz 13 asistencija i 7 uhvaćenih lopti, dok je dabl-dabl ostvario i Marčin Gortat sa po 12 poena i skokova.

Hokse je predvodio Demar Kerol sa 24 poena (8/13)m Al Horford je dominirao u reketu sa po 17 poena i skokova uz 7 asistencija, a sjajno ga je pratio Pol Milsap sa 15 poena, 12 skokova i 8 proigravanja.

Drugi meč serije igra se takođe u Atlanti u utorak.