NBA: Vestbruk odmenio Durenta, peta pobeda Klipersa u nizu, Raduljica igrao minut (VIDEO)

Košarkaši Okahome pobedili su u noći između ponedeljka i utorka na svom terenu ekipu Minesote sa 92:84 u NBA ligi i to bez svog najboljeg igrača Kevina Durenta.

Durent nije igrao pošto je na prošloj utakmici iščašio prst na nozi, a Oklahomu je u njegovom odsustvu predvodio Rasel Vestbruk sa 18 poena, ali uz loš šut iz igre, dok je Serž Ibaka uz 13 poena i ostvario ovosezonski rekord od 19 skokova.

Srpski reprezentativac Miroslav Raduljica proveo je u dresu Minesote jedan minut na parketu.

Memfis je kao domaćin bio bolji od Orlanda i pobedio sa 103:94 za treću uzastopnu pobedu na svom terenu.

Najefikasniji u ekipi Memfisa bio je Zek Rendolf sa 24 poena, dok je Mark Gasol postigao 16, a Beno Udrih 15. Orlando je predvodio Nikola Vučević sa 18 poena i 12 skokova.

Ekipa Los Anđeles Klipersa nastavila je sa dobrim igrama, ali je na svom terenu savladala Denver tek posle neizvesne završnice sa 102:98. Ovo je Klipersima peta pobeda u nizu.

Kliperse je predvodio rezervista Džamal Kroford sa 23 poena, dok je su odlične partije pružili i Kris Pol i Blejk Grifin. Pol je imao 15 poena, osam asistencija i pet skokova, a Grifin 14 poena, 10 asistencija i devet skokova.

U timu Denvera najefikasniji je bio Taj Loson sa 19 poena, dok su po jedan manje postigli Vilson Čendler i Aron Afalo.

Nju Orleans je sa 99:74 kao domaćin savladao Filadelfiju, dok je jedinu pobedu na gostujućem terenu zabeležio Boston, koji je sa 99:90 bio bolji od Jute.

Utakmice između NJujorka i Sakramenta, odnosno Bruklina i Portlanda odložene su zbog velikog snežnog nevremena koje je zahvatilo taj deo SAD.

Rezultati:
Memfis – Orlando 103:94
NJu Orleans – Filadelfija 99:74
Oklahoma – Minesota 92:84
Juta – Boston 90:99
L.A. Klipers – Denver 102:98