NBA: Voriorsi ‘počistili’ Pelikanse, Milvokiju prva plej-of pobeda u poslednjih pet godina

Golden Stejt Voriorsi prvi su učesnici polufinala konferencije NBA lige, pošto su i četvrtom ponedom rezultatom 109:98 "počistili" Nju Orleans sa 4-0 u seriji. Memfis je stigao i do treće pobede protiv Portlanda 115:109 u istom broju susreta, dok je Milvoki zabeležio prvu pobedu u doigravanju posle pet godina, nakon što je košem u poslednjoj sekundi savladao Čikago 92:90. U četvrtom meču, Bruklin Netsi vođeni Brukom Lopezom pobedili Atlantu 91:83 i smanjili na 2-1 u seriji.

 

Košarkaši Golden Stejta prvi su se plasirali u polufinale plej-ofa na Zapadu, pošto su kao gosti savladali Nju Orleans sa 109:98 i rešili četvrtfinalnu seriju sa maksimalnih 4-0.

Memfis je treći put iz isto toliko mečeva pobedio Portland (115:109) i nalazi se na dobrom putu da se pridruži “ratnicima”, dok je Čikago u poslednjoj sekundi poražen na gostovanju Milvokiju sa 92:90.

U četvrtom meču igranom između subote i nedelje, košarkaši Bruklin Netsa pobedili su Atlanta Houkse sa 91:83 i smanjili na 2-1 u četvrtfinalnoj seriji ’Istoka’.

Voriorsi su opravdali ulogu favorita uz još jednu fantastičnu partiju Stefa Karija koji je susret sa “pelikanima” završio sa 39 poena, osam skokova i devet asistencija.

On je sjajan šuter i nište ne možete da uradite. Možete da ga pritiskate i terate izvan linije trojke, ali će onda ubaciti neverovatan šut ili će pogoditi iz prodora. Izuzetno je težak za čuvanje, zato i jeste kandidat za MVP-ja – prokomentarisao je Karijevu igru najbolji igrač Nju Orleansa Entoni Dejvis koji je imao dabl-dabl od 36 poena i 11 skokova.

Karija je pratio Klej Tompson sa 25 poena, a Drejmond Grin je dodao 22 uz 10 skokova.

Golden Stejt već može da se okrene narednu rivalu i to će, ukoliko se ne dogodi čudo, biti Memfis koji je sa 115:109 bio bolji od Portlandai vodi sa 3-0 u seriji, te mu trijumf nedostaje za megdan sa “ratnicima”.

Grizlije” je predvodio Mark Gasol sa 25 poena i sedam skokova uz pomoć 20 poena Kortnija Lija i 16 Zaka Rendolfa, a radost Memfisa nije mogla da bude potpuna usled povrede Majka Konlija koji je u trećoj četvrtini završio meč posle udarca u lice.

 

Čikago je doživeo prvi poraz od Milvokija u četvrtfinalnoj seriji Istoka, iako je imao obezbeđene produžetke.

Rezltat je bio 90:90 na 1,3 sekunde pre kraja, trener Baksa Džejson Kid je uzeo tajm-aut nakon kog je Džered Dadli izveo aut, a Džerid Bejles je driblingom uspavao Derika Rouza, umakao pažnju zvezdi Bulsa u reketu, prihvatio dodavanje Dadlija i postigao koš za prvi trijumf Milvokija u plej-ofu posle pet godina.

Rouz je preuzeo odgovornost, jer je i pre kobnog koša izgubio loptu, ali su svi “bikovi” podbacili sa ukupno 28 izgubljenih lopti, pa je Džimi Batler uzalud upisao rekod karijere u plej-ofu sa 33 poena. Pau Gasol ga je pratio sa 16 i 10 skokova, dok je Rouz doddao 14, šest asistencija i osam izgubljenih lopti.

Milvoki je igrao sa devet igrača i svi su se upisali u strelce, petorica je imala dvocifren učinak, a prednjačio O Džej Mejo sa 18 poena. Dadli je dodao 13, a Antetokumpo, Midlton i Bejles po 10.

  

 

U četvrtom meču sinoćnjih duela, Bruklin je zadržao nadu o prolazu, jer je u trećem duelu, prvom na svom terenu, uspeo da dobije favorizovanu Atlantu 91:83.

Houksi su dobili prve dve utakmice koje su odigrane u Atlanti, a Netsi su uspeli da im uzvrate na svom terenu, posebno zahvaljujući sjajnoj prvoj četvrtini.

 

Domaći tim je agresivno ušao u meč, dobio prvi period sa 31:16, a iako su gosti uzvratili u drugom, Netsi su u nastavku gotovo u potpunosti kontrolisali rezultat.

Junak trijumfa Netsa u trećoj utakmici serije bio je Bruk Lopez sa 22 poena i 13 skokova, dok je Bojan Bogdanović dodao 19 poena. Istakli su se i Tadeus Jang sa 18 poena i 11 skokova i Džo Džonson, koji je utakmicu završio sa 16 poena, deset skokova i pet asistencija.

U redovima Hoksa, Demar Kerol je imao 22 poena i šest skokova, dok je Pol Milsap upisao 18 poena i 17 skokova.

Naredna utakmica u seriji igra se u ponedeljak, takođe u Bruklinu.