NBA zvezda prenela znanje na mlade srpske košarkaše! Udovičić: Hvala Mahornu za sve

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se u Kragujevcu sa nekadašnjim NBA košarkašem Rikom Mahornom.

Mahorn boravi u Srbiji kao gost prvog internacionalnog trening kampa za igrače od 17 do 20 godina, višim od dva metra, koji žele karijeru i studije da nastave u SAD.

Udovičić se zahvalio bivšem igraču Detroita što je došao u Srbiju da radi sa mladim talentima i naglasio da je ovo veliko priznanje za srpsku košarku.

– U srpskoj košarci i sportu generalno ima dosta potencijala, pre svega jer imamo dosta talentovane dece, ali ta deca žive u celoj zemlji, zato je veoma važno da podjednako razvijamo sportske centre i kampove u svim delovima Srbije. Ovaj kamp u Kragujevcu je odličan primer da je moguće i van Beograda napraviti nešto i dovesti NBA zvezdu da radi sa našom decom, baš ovde, u srcu Šumadije – rekao je Udovičić.

Mahorn, koji je sa Pistonsima osvojio šampionski prsten 1989. godine nije krio zadovoljstvo što je u Srbiji.

– Moj posao ovde je da naučim mlade košarkaše, pre svega da misle u igri. Za dobrog košarkaša nije važan samo talenat, već pre svega rad, posvećenost, redovna vežba i rad na sebi. Imate dosta talentovane dece i potrebno je samo raditi sa njima – istakao je Mahorn.

Mahorn je karijeru započeo u Vašingtonu, potom je igrao za Pistonse, a pre prelaska u Nju Džersi odigrao je jednu sezonu u italijanskoj Romi.