Ne ispisuje samo Ronaldo istoriju u Realu: Marselo postavio rekord ‘Kraljevskog’ kluba

Marselu je pobeda protiv Levantea bila 161. pobeda u Primeri pa se po broju trijumfa Realovih stranaca u prvenstvu izjednačio sa Santamarijom na trećem mestu.

Ekipa Real Madrida minulog vikenda je sa 2:0 savladala Levante. Na taj način brazilski superstar „Kraljvskog” kluba ispisao je istoriju tima sa „Santjago Bernabeua”.

 

Marselo je u klub došao pre osam godina za sedam miliona evra i pokazalo se da je to jedna od najboljih kupovina Real Madrida u poslednjih desetak godina.

Legendarni Roberto Karlos smatra se najboljim levim bekom u istoriji i kada je 2007. napustio Madrid, bilo je teško poverovati da će „Los Blankosi” naći pristojnu zamenu. Ipak, Madriđani su zaboli džek-pot iz prve ruke. Nekadašnji „klinac iz Fluminensea” je izrastao u igračinu, a danas se smatra jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji.

Real je u nedjelju svladao Levante, a Brazilac je po nepisanom pravilu odigrao svih 90 minuta i ušao u istoriju, čisto da ne ispadne kako to čini isključivo Kristijano Ronaldo u ovom klubu.

Naime, trijumf nad Levanteom je 161. pobeda Marsela sa Realom u Primeri pa se po broju trijumfa Realovih stranaca u prvenstvu izjednačio sa Santamarijom na 3. mestu večite liste.

Ispred njega su ostale samo dve legende, Alfredo Di Stefano koji ima 191 pobedu i Roberto Karlos sa 211.

Marselo ima tek 26 godina i kroz tri sezone bi mogao da se popne sam na vrh.