Ne napušta brod koji tone: Marko Rojs ostaje ‘Milioner’ još četiri godine

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Marko Rojs produžio je danas ugovor sa klubom za još dve godine, odnosno do 2019.

Mediji su ovog napadača povezivali sa transferima u razne klubove, među kojima su Real Madrid, Bajern Minhen, Mančester siti i Mančester junajted, ali su igrač i klub danas zaustavili sve glasine.

– Nikada nismo dozvolili glasinama da nas ometaju i uvek smo verovali da će ovaj izuzetni igrač odlučiti da posveti svoju budućnost Borusiji – rekao je izvršni direktor kluba Hans-Joahim Vacke.

Prvi čovek “milionera” ocenio je da bi Rojs mogao da ostavi dubog trag u klubu.

– Marko može da obeleži eru u Dortmundu, kao što su to ranije uradili Uve Zeler u Hamburgu ili Stiven Džerard u Liverpulu. Činjenica da je odlučio da produži ugovor u ovako teškom trenutku je dokaz da se on identifikuje sa ovim klubom, na šta smo vrlo ponosni – rekao je Vacke.

 

Rojs je prošao sve omladinske kategorije u Dortmundu. U dva navrata je išao na pozajmice, ali je sada istakao da je Borusija njegov klub.

– Veoma se radujem što sam odlučio da ostanem u Borusiji. Dortmund je moj rodni grad, a Borusija je klub mog srca. Radujem se budućim uspesima sa timom i novim radovanjima sa navijačima. Imamo još mnogo da radimo i ja hoću da odradim svoj deo – rekao je Rojs.

On je ove sezone postigao 10 golova u Bundesligi, ali je pauzirao zbog povrede.

Borusija Dortmund je godinama jedan od najboljih nemačkih klubova i igra ozbiljnu ulogu u Evropi, ali se ove sezone u Bundesligi krajnje neočekivano bori za opstanak. Trenutno je u opasnoj zoni, sa samo 19 osvojenih bodova iz 20 utakmica.