NE ODLUČUJE NIŠTA, A ZNAČI MNOGO: Treneri večitih rivala najavljuju VELIKU BORBU u derbiju!

derbi
kss.rs

Drugi meč ligaškog dela između Partizana i Crvene zvezde na programu je večeras. Malo toga se može promeniti u zauzimanju startnih pozicija pred plej-of, ali su obe ekipe silno motivisane jer je derbi sam po sebi velika inspiracija.

 

Crvena zveda je posle osam pobeda u isto toliko mečeva dominantno prva, ali statistika kaže da je Partizan jedina ekipa sa prostora bivše Jugoslavije koja je u tekućoj sezoni uspela da porazi Crveno-bele.

– Svima je jasna specifičnost duela između dva najbolja kluba u zemlji. Ovo je takmičarski jako bitan meč jer smo se i mi i Partizan do sada izdvojili u borbi za prvo mesto, tako da ovaj meč može da definiše poziciju broj jedan, iako ima još mnogo utakmica da se igra – rekao je u najavi derbija trener Zvezde Dejan Radonjić.

Što se tiče crno-belih, eventualna pobeda bi mnogo značila za psihološku stabilizaciju ekipe, koja je tokom čitave sezone bila opterećena povredama i bolestima. Takva situacija je dosta uticala na oscilacije i nedostatak koncentracije u odsudnim momentima, što je koštalo Crno-bele prilike da se u direktnom duelu sa Zvezdom bore za nastup u Evroligi.

– Derbi je uvek utakmica sa specifičnim značajem, koja donekle ne zavisi od trenutne situacije aktera. Očekuje nas tvrda utakmica, u kojoj moramo da budemo čvrsti i odlučni i uporni. Svesni smo odnosa kvaliteta, ali ćemo biti borbeni. Sa energijom ćemo pokušati da se nametnemo – rekao je trener Aleksandar Džikić a preneo zvanični sajt kluba.

Meč Partizan – Crvena zvezda se igra večeras u dvorani “Aleksandar Nikolić” , sa početkom u 19 sati.