Ne sme da ostane u senci: Novo zlato za Mikeca u Bakuu!

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju u disciplini MK pištolj 50 metara na Evropskim igrama u Bakuu.

Mikecu je to druga zlatna medalja u Bakuu, pošto je prethodno osvojio najsjajnije odličje i u disciplini vazdušni pištolj.

 

On je u finale ušao kao prvoplasirani u kvalifikacijama. Na početku finalnog meča nije startovao najubedljivije, ali kako je finale odmicalo Mikec je bio sve sigurniji da bi na kraju osvojio zlatnu medalju rezultatom 192,2 kruga.

Srebrnu medalju osvojio je Slovak Pavol Kop (187,5 krugova), dok je bronza pripala Turčinu Abdulahu Omeru Alimogluu (167,1).

Velika je čast prvo predstavljati svoju zemlju na ovakvom takmičenju, a kamoli osvojiti dve zlatne medalje za svoju zemlju, to je sigurno nešto što svaki sportista priželjkuje i o čemu mašta. Moram da kažem da sam u ovoj discipli bio siguran i u meču, a i u finalu i pucao sam opuštenije. Ovo je svakako rezultat napornog rada. Na pravom sam putu, predolimpijska je godina, a sada se okrećem Evropskom prvenstvu u Mariboru – rekao je Mikec.