“NEDOPUSTIVO JE DA OVAKO IGRAMO DERBI”: Terzić kritikovao fudbalere Zvezde, a potom optužio Partizan

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić čestitao je Partizanu pobedu u 161. derbiju, najavio ozbiljne analize u igri tima u koji je uložen 30 miliona evra, ali i optužio rukovodstvo crno-belih da, kako je naveo, truju narod da je Zvezda mezimac države.

Zvezdan Terzić
Beta

– Čestitke igračima i stručnom štabu Partizana. Više su želeli pobedu, ušli sa mnogo strasti i mislim da su bili manje loši od nas. Mislim da derbi nije opravdao očekivanja, zbog tenzija. Duboko sam nezadovoljan igrom Crvene zvezde, predstoji nam ozbiljna analiza zašto je tako – rekao je generalni direktor Crvene zvezde.

– Nedopustivo je da naš tim, najbolji u poslednjih 25 godina, u koji smo uložili 30 miliona evra, za obeštećenja 10, na plate 15 i još pet na bonuse, odigra tako loše – rekao je Terzić na vanrednoj konferenciji za medije.

Ipak, to je, kako ističe jedna strana medalje i zbog toga se javno izvinio navijačima, a druga je “ona reakcija” navijača Partizana.

– Mislim da rukovodstvo Partizana na perfidan način truje ovaj narod da je Zvezda mezimac države i vlast čini sve protiv Partizana. Nedopustivo je da Vučelić to ne osudi, nego kaže za njihovu TV da je uobičajeno – dodao je Terzić.

– To je samo rezultat njihove kampanje kako država i FSS žele da ugase Partizan, ona reakcija je poziv na bunt, otpor prema režimu. Zloupotrebljavaju činjenicu da predsednik Vučić ne krije da je navijač Crvene zvezde i pritiskaju sve vreme, pa država mora skoro da se pravda da Zvezda nije u povlašćenom položaju – istakao je Terzić i najavio da će klub u najkraćem roku izneti podatke o tome koliko je dobio od države, a koliko je dobio Partizan.