“NEIZVESNO DO POSLEDNJE SEKUNDE” : Partizan bez trojice prvotimaca juri finale Kupa!

Marko Nikolic
fkpartizan.rs

Vojvodina i Partizan su u prvom meču polufinala Kupa Srbije odigrali nerešeno 0:0, pa ekipu Marka Nikolića očekuje težak posao - da bez Leonarda, Evertona i golmana Kljajića, postigne gol više od Novosađana.

 

Impozantan niz od 32 utakmice bez poraza, stoji iza Marka Nikolića i njegovih izabranika koji će prekosutra pokušati da obezbede nastup u finalu takmičenja čiji trofej brane.

– Ulazimo u sam finiš takmičenja na oba fronta u dobrom ambijentu zahvaljujući nizu od 32 utakmice bez poraza, od čega su 28 pobede. To stalno pominjem jer treba istaći one koji imaju najveće zasluge, a to su fudbaleri Partizana. Ovo je treća utakmica protiv Vojvodine u kratkom roku. To je jedini klub u Srbiji sa kojim imamo izjednačen rezultat – po pobedu i dva nerešena susreta. To znači da smo sa njima uvek igrali jako neizvesne utakmice do poslednje sekunde. Očekujemo da tako bude i u sredu – rekao je Nikolić u najavi polufinalnog meča Kupa Srbije između Partizana i Vojvodine.

Protekli vikend je doneo dramataičnu smenu na čelu tabele, gde se Partizan našao prvi put posle skoro dve godine. Ipak Nikolić nije mnogo govorio o povoljnom razvoju situacije u šampionskoj trci.

– Pričaćemo u prvenstvu kada za prvenstvo dođe vreme. Previše nas ozbiljan protivnik čeka da bi se bilo ko, a pogotovo ja, bavio bilo čime drugim osim time. Ponašamo se kako smo se ponašali cele godine, tu se neće ništa promeniti. To je put skromnosti i posvećenosti svom poslu i bavljenja svojim problemima – oprezan je šef struke crno-belih.

Na kraju, Nikolić je uputio i specijalnu pozivnicu navijačima koje očekuju otvorene kapije stadiona u Humskoj.

– Ono što je bitno je da stadion Partizana bude ispunjen, u šta ne sumnjam. Partizanova publika dolazi u sve većem broju. Lepo je vreme i dobar termin ne sumnjam da će stadion biti popunjen, što je veoma važno jer igramo bez nekoliko standardnih igrača. Moja posebna molba je da navijači sve svoje emocije usmere ka Partizanu i da ne troše energiju na tribinama na neke stvari koje nisu vezane za Partizan, jer bi to moglo da ima posledice u drugim nekim takmičenja. Jako bi bilo pogrešno da damo nekom povod da neko neka skandiranja upotrebi protiv nas – zaključio je Nikolić.

Revanš meč polufinala Kupa Srbije, igra se u sredu od 18 sati.