Neizvesnost u završnici: Golden Stejt i Atlanta izjednačili u polufinalu plej-ofa

Košarkaši Golden Stejta i Atlante izjednačili su na 2:2 u polufinalu plej-ofa NBA lige. Golden Stejt je noćas na gostujućem terenu pobedio Memfis sa 101:84 i izjednačio na 2:2 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.

 

Voriorse je do pobede predvodio Stefen Kari sa 33 poena, od kojih je 21 postigao u prvom poluvremenu, a Drejmond Grin ubacio je 16 poena i imao 10 skokova. Klej Tompson dodao je 15 poena, Harison Barns 12, a Andre Iguodala 11 poena.

Golden Stejt je tako prekinuo niz od dva poraza u polufinalu, a ni cele sezone nije imao tri vezana poraza.

Ekipa Stiva Kera vodila je tokom cele utakmice, a u jednom trenutku imala je i 26 poena prednosti. Voriorsi su imali dobar procenat šuta za tri poena, ubacili su 14 „trojki” iz 33 pokušaja.

U ekipi Memfisa najefikasniji je bio Mark Gasol sa 19 poena i 10 skokova, Zek Rendolf postigao je 12 poena uz 11 skokova, a Majkl Konli 10 poena i imao je sedam asistencija.

Naredna peta utakmica igraće se u sredu, a domaćin će biti Golden Stejt.

Košarkaši Atlante pobedili su na gostujućem terenu Vašington sa 106:101 i izjednačili na 2:2 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije.

 

Atlantu je do pobede predvodio Džef Tig sa 26 poena i osam asistencija, a dobre partije prikazali su i Pol Milsap sa 19 poena, pet skokova i šest asistencija i Al Horfod sa 18 poena i 10 skokova.

Atlanta je vodila tokom većeg dela meča, Vašington je nešto manje od dva minuta pre kraja uspeo da se primakne na 97:101, ali je Tig „trojkom” 72 sekunde pre kraja vratio sedam razlike Hoksima i obezbedio pobedu.

U domaćem timu najefikasniji je bio Bredli Bil sa 34 poena i sedam asistencija, a Pol Pirs dodao je 22 poena. On je 10 sekundi pre kraja utakmice promašo „trojku” za izjednačenje. Naredna peta utakmica igraće se u sredu u Atlanti.