Nekada ‘bombarder’ iz Humske, sada deo reprezentacije: Ostvario mi se san!

Fudbaler moskovske Lokomotive Petar Škuletić izjavio je da mu se dolaskom u reprezentaciju Srbije ostvaro san.

On je dodao da je spreman za utakmicu protiv Portugala, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Ovo je ostvarenje sna za mene. Sa nekim igračima sam igrao, neke površno poznajem i neće biti problema. Znam kakva je konkurencija u timu, ne razmišljam mnogo o tome. Daću svoj maksimum na treningu i utakmici, koliko budem potreban – tu sam – rekao je Škuletić novinarima u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom priprema za utakmicu s Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Selektor Radovan Ćurčić pozvao je u tim debitante Škuletića i Filipa Kostića. Škuletić je mogao da igra za reprezentaciju Crne Gore, ali je odlučio da igra za Srbiju.

– Spreman sam da igram minut, pet ili 90, kako selektor odluči. Odavno sam odlučio da igram za Srbiju a ne za Crnu Goru, ne bih pričao o tome, škakljiva je tema. Konačno sam tu i ta priča je završena — rekao je bivši napadač Partizana.

On je rekao da će Srbija u nedelju od 20.45 protiv Portugala u Lisabonu ići na pobedu.

– Znam sve njihove igrače, to su svetski igrači. Čeka nas težak posao, ali idemo na pobedu, samo nam to igra i tako ćemo se ponašati. Ne bih se bunio da me ‘krene’ u reprezentaciji kao što je počelo u Rusiji. Bilo bi odlično i za mene i za ekipu – rekao je Škuletić.

 

foto: fss.rs

U kvalifikacionoj Grupi I Srbija je pretposlednja sa jednim bodom, a Portugal zauzima drugo mesto sa šest bodova.

Debitant u reprezentaciji Filip Kostić rekao je da je spreman da se „suoči sa iskušenjima u A timu” i izrazio je nadu da će se Srbija kvalifikovati na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Mislim da sam sazreo kao igrač i da sam spreman da se suočim sa iskušenjima u A rerpezentaciji, iako znam da neće biti lako. Spreman sam psihički i fizički za Portugal i nadam se da ću igrati. Možda bi i moje pojavljivanje u ekipi bilo iznenadjenje, i to bi moglo da bude naše oružje – rekao je Kostić.

Na pitanje novinara da li ga je postignut gol za mladu reprezentaciju Srbije protiv Španije u baražu za Evropsko prvenstvo preporučio za seniorski nacionalni tim, Kostić je rekao da „verovatno jeste”.

– Pa, iskreno mislim da gol jeste bio preporuka. Takodje, tada sam osetio da uspeh sa klubovima i uspeh sa reprezentacijom ne mogu da se porede – kazao je Kostić.

On je dodao da nema tremu i da veruje da će Ćurčić preneti pozitivnu atmosferu iz mlade reprezentacije na „A” selekciju.

Takođe, na pitanje novinara kako Srbija da zaustavi Kristijana Ronalda, Kostić je rekao da fudbaler Real Madrida „nije nezaustavljiv”.