Nelson: Čeka nas veliki izazov

Plejmejker Crvene zvezde Telekom DeMarkus Nelson smatra da će četvrti meč finalne serije sa Partizanom biti veliki izazov za njegov tim.

Zvezda je povela u finalnoj seriji Superlige, ali su crno-beli nakon toga ostvarili dve ubedljice pobede, pa su na trijumf od 13. uzastopne titule šampiona Srbije.

– Svi su igrali sa mnogo energije i to je moglo da se vidi. Sledeći meč igramo pred našim navijačima, daćemo sve od sebe da pobedimo i da izjednačimo rezultat u seriji. Biće to sigurno veliki izazov – rekao je Nelson.

Amerikanaac nije igrao u drugom meču zbog suspenzije, a već na startu trećeg je pokazao koliko je tada nedostajao crveno-belima. Ipak, nije im pomogao da stignu do drugog trijumfa.

– Nisam imao dodatnu motivaciju zbog toga što nisam igrao, finale i titula su dovoljni za to. Nije mi bilo lako da gledam tim i da ne mogu da im pomognem, a pokušao sam to da nadoknadim sinoć. Možemo i moramo da igramo mnogo bolje da igramo, mogli smo neke stvari bolje, pogledaćemo video klipove i videti gde smo grešili – rekao je Nelson za „Novosti”.

Najveći problem za Zvezdu u trećem meču bio je spoljni šut, crveno-beli su pogodili samo pet od 28 pokušaja za tri poena.

– To je nešto na šta ćemo morati da obratimo pažnju, nije bitan broj trojki nego njihov tip. Moramo da procenimo koje su bile dobre, a koje smo bili primorani da šutnemo, tačnije kod kojih je isticalo vreme za napad ili kod kojih nismo imali drugo rešenje. Samo tako možemo da procenimo da li je taj segment bio dobar ili ne – istakao je Amerikanac.

Četvrti meč finala Superlige između Zvezde i Partizana igra se u subotu od 20 časova u Pioniru.