Nelson: Imam priliku da igram za veliki klub, navijači Panatinaikosa uvek naprave sjajnu atmosferu

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde i novi član Panatinaikosa Demarkus Nelson rekao je da je zahvalan svima koji su verovali u njega.

Nelson je u utorak potpisao dvogodišnji ugovor sa Atinjanima, posle dve sezone provedene u crveno-belima, sa kojima je osvojio dva Kupa Srbije.

– Veoma sam srećan, jer imam priliku da igram za veliki klub i sjajnu organizaciju u prelepom gradu. Zahvalan sam ljudima iz Panatinaikosa koji su imali poverenja u mene. Daćemo sve od sebe da ispunimo naše ciljeve – istakao je Nelson.

Nelson vrlo dobro zna tim Panatinaikosa, pošto su se Zvezda i grčki velikan sastali prošle sezone u Evrolige.

– Panatinaikos je tim koji dobija poštovanje, jer igra tvrdo. Prošle sezone su svi mogli da vide da igraju taktički kako treba. Protiv nas su imali zaostatak, ali su našli pravi način da to nadoknade i pobede u Beogradu, isto kao i u Atini, čime su se plasirali u Top16 fazu. Tada sam bio na drugoj strani, ali sam sada na ovoj. Navijači Panatinaikosa su napravili sjajnu atmosferu, ojačali su tim i jedva čekam to da iskusim – naglasio je Nelson.

Američki košarkaš je posebno istakao da mu je drago što će igrati u istom timu sa Dimitrisom Dijamantidisom.

– Osećam se sjajno jer ću igrati u istom timu sa igračem kakav je Dijamantidis. Na terenu on mnogo radi, idealan je saigrač, a njegova karijera govori sama za sebe. Naravno, moj cilj je da imamo odličnu saradnju, a ja mogu da je ojačam svojim razmišljanjem, sportskim veštinama, energijom i mladošću. Istina je da će meni to podjednako pomoći, kao što će njemu – istakao je bivši košarkaš Zvezde.