Nema kraja problemima: Posle Damnjanovićeve i Lekićeve, povredile se još dve reprezentativke

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je u utorak da su povrede igračica poremetile tok priprema.

Bošković je naveo bi njihov eventualni izostanak bitno mogao da utiče na nastup selekcije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Bošković je rekao da su osim Andree Lekić i Sanje Damnjanović povređene Jelena Trifunović i Kristina Liščević i da će sačekati rezultate pregleda, u četvrtak i petak, kako bi odlučio koji tim će povesti na turnir u Norvešku.

– Pored Lekić i Damnjanović, Trifunović ima povredu ramena već mesec dana. Liščević se sinoć povredila na treningu, u pitanju je zglob. Čekamo rezultate kako bismo doneli odluku ko će ići u Norvešku. Nadam se da više neće biti povreda i da će se devojke oporaviti i ozdraviti – naveo je Bošković u izjavi dostavljenoj medijima.

Rukometašice Srbije okupiće se u ponedeljak, 24. novembra u Beogradu, a njih 18 putovaće u Norvešku gde će učestvovati na tradicionalnom Mobelringen Kupu od 27. do 30. novembra, zajedno sa selekcijama Danske, Francuske i domaćina Norveške.

– Ovo nas je potpuno poremetilo, hteli smo da turnir u Norveškoj iskoristimo kao pripreme pred EP. Sve igračice će želeti da idu na EP i da igraju za reprezentaciju. To su sjajne devojke, ali moramo da vodimo računa o zdravlju i povredama koje su ih zadesile. Posle pregleda videćemo šta dalje – dodao je Bošković.

Srbija će na Evropskom prvenstvu, od 7. do 21. decembra u Hrvatskoj i Mađarskoj igrati u Grupi D sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke, a utakmice grupne faze igraće u Osijeku.