Nema para: Partizan bez sportskog direktora

Upravni odbor (UO) fudbalskog kluba Partizan ukinuo je danas funkciju sportskog direktora radi "smanjenja troškova i objedinjavanja poslova u sportskom sektoru kluba", pa sa Albertom Nađom neće biti produžena saradnja, saopšteno je danas.

U saopštenju objavljenom na klupskom sajtu navodi se da su na današnjoj redovnoj sednici UO razmatrani rezultati i rad prvog tima u protekloj sezoni, planovi za narednu sezonu i mere za racionalizaciju poslovanja i finansijsku stabilizaciju.

– U tom okviru prihvaćen je predlog Sekretarijata da u budućem periodu funkcija sportskog direktora ostane upražnjena do isteka mandata ovog UO. Ta odluka je motivisana razlozima racionalizacije, smanjenja troškova i objedinjavanja poslova u okviru sportskog
sektora kluba – navodi se u saopštenju.

Dosadašnjem sportskom direktoru Albertu Nađu je krajem maja istekao jednogodišnji ugovor. UO je zahvalio Nađu za veliki doprinos rezultatima kluba prethodnih godina i izrazio uverenje da će, kao član Upravnog odbora, dalje doprinositi svojim radom, iskustvom i znanjem budućim uspesima kluba.

Partizan ove sezone nije uspeo da osvoji sedmu uzastopnu šampionsku titulu, a na sednici je usvojen izveštaj trenera Marka Nikolića o rezultatima u proteklom prvenstvu.

Uprava crno-belih je izrazila uverenje da će predstojeći pripremni period i prelazni rok “stvoriti uslove da se obezbede rezultati adekvatni ambicijama i ugledu kluba”.

Upravni odbor je ovlastio Sekretarijat kluba da obavi sve poslove u prelaznom roku radi uspostavljanja finansijske stabilnosti i očuvanja kvaliteta igračkog kadra, navodi se u saopštenju.

Posle sednice Upravnog odbora, koja je trajala oko dva i po sata, niko od čelnika kluba nije želeo da govori novinarima. Predsednik Partizana Dragan Đurić kratko je rekao da je sednica bila “korektna”.

– Ako vas interesuje za Adija (Albert Nađ), to mesto će biti… Odnos sa njim je bio krajnje korektan, on ostaje u klubu, član je Upravnog odbora. Dogovorili smo se da ne dajemo izjave i bilo bi nekorektno od mene da sada pričam –  rekao je Đurić novinarima na stadionu
Partizana. Na pitanje da li razmišljaju o prelaznom roku, Đurić je odgovorio potvrdno, a na dodatno pitanje da li razmišljaju i o Ligi šampiona, ako se dogodi da Crvena zvezda bude izbačena iz kvalifikacija, Đurić je rekao: – Mi o svemu razmišljamo, ali se ne radujemo tuđoj
nesreći –