“Nemam nikakvu obavezu da se bavim tenisom”: Novak u eksplozivnom intervjuu progovorio o životnim ciljevima

Znam kako da pronađem balans. Ponekad se umorim psihički i fizički, ali to je zivot.

printscreen/twitter.com/InteBNLdItalia

Novak Đoković, prvi reket sveta, jasno je stavio do znanja da do okončanja karijere želi da postane najbolji teniser u istoriji. Srbin je svoje planove izneo na konferenciji za mediji koju je priredio u Teniskom centru Novak na Dorćolu.

Pre svega, da, ustručavam se da poredim ovu sezonu sa 2011 i 2015. po kvalitetu sam jako blizu tih sezona. Pritisak je sastavni deo mog života. Moram da prihvatim to. E sad, u glavi je da li će taj pritisak iskoristiti kao neko gorivo. Možda nekome smeta što imam najviše ambicije, sto verbalizujem. Ali tako sam vaspitan – rekao je Đoković i dodao:

Moj cilj jeste da budem broj jedan istorijski. Ne mislim da sam u teškoj situaciji. Znam kako da pronađem balans. Ponekad se umorim psihički i fizički, ali to je zivot. Niko nije savršen. Asocijacija igrača je nešto što osećam duboko u sebi i da pomognem igračima koji nemaju taj glas – istakao je Novak.

Srpski teniser istakao je da “sutra može da završi sa tenisom”, ali da to neće biti slučaj sve dok uživa na terenu.

Nemam nikakvu obavezu da se bavim tenisom, mogu sutra da završim. Ali mene čin tenisa, držanje reketa u ruci me čini srećnim. Dok god je to tako, nastaviću da igram – zaključio je Novak Đoković.