“NEMAMO INFORMACIJU DA JE SLOBODAN” Zvezda spremila KONTRATUŽBU i otkrila plan mladog igrača

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas nema informaciju da je Stefan Janković odlukom arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije (KSS) postao slobodan igrač i najavio kontratužbu.

nebojša čović
Beta

– Pošto mi kao klub nismo dobili nikakvu informaciju, niti pisanu dokumentaciju ili odgovor iz registracione komisije KSS-a, da je spor po tom pitanju rešen, odakle igraču Stefanu Jankoviću informacija kada je mi, kao strana u sporu, niti naše advokatske kancelarije, nemamo – upitala je Zvezda.

Dosadašnji igrač Crvene zvezde Stefan Janković saopštio je ranije danas da je odlukom arbitražne komisije KSS postao slobodan i najavio da će tužiti Zvezdu jer mu je ovog leta osporavala pravo da promeni klub.

– Zvezda kao ozbiljna organizacija ne može da se osloni na paušalne informacije poput onih da je Stefan Janković protivno svim pravilima potpisao papir (predugovor ili ugovor) vredan 80.000 evra za narednu sezonu s jednim drugim klubom, da je Stefan Janković pomno pratio pored terena utakmicu jednog domaćeg i rumunskog tima pre nekoliko dana, da je kao pravnog zastupnika u ovom sporu angažovao advokata koji je bio član UO jednog drugog kluba, a takođe je bio i branilac pojedinih pripadnika jedne navijačke grupe u sporu sa jednom novinarkom – navodi se u saopštenju.

Zvezda je ponovila da u “ovom trenutku ne zna da je proces okončan” i da je iznenađena da “Janković (možda) ZNA da je dobio spor”, koji je, kako se navodi, počeo juče u prostorijama KSS “i to usmenom raspravom koja predvidja još nekoliko koraka u tom procesu do donošenja konačne odluke”.

– Ako je tako, svaka čast na ekspeditivnosti predsedniku registracione komisije KSS i advokatu Nebojši Mihailoviću, ujedno članu arbitraže OKS i članu komisije za žalbe arbitraže FIBA – navela je Zvezda.

Klub s Malog Kalemegdana je naveo i da je o svakom svom koraku i preduzetoj meri uredno obaveštavao registracionu komisiju KSS, kao i da je klub sve svoje finansijske i ostale obaveze prema igraču Stefanu Jankoviću i njegovoj menadžerskoj agenciji “BDA sports” u potpunosti izmirio.

– Zvezda će svoje pravo kontratužbom potražiti u Olimpijskom komitetu Srbije i mnogim drugim sudovima u Srbiji, prema svima koji su učestvovali ili učestvuju u ovom skandalu, a zbog narušavanja, kako ugleda i brenda Crvena zvezda, tako i zbog nanošenja finansijske štete klubu – zaključuje se u saopštenju.