NEMCI SE PLAŠE DELIJA: Magazin “Bild” JEZIVIM NASLOVOM najavio dolazak NAVIJAČA ZVEZDE

delije
Beta/Branislav Božić

Nemačka policija je u pripravnosti, očekuje se dolazak 5.000 navijača crveno-belih. Smanjen kapacitet stadiona zbog bezbednosti.

 

Nemačka policija je u pripravnosti, očekuje se dolazak 5.000 navijača Crvene zvezde, ali i onih ekstremnih pa je “Bild” u najavi susreta juče doneo naslov “Keln se plaši Bogdanova groznog”. Smatra se da će među pristalicama Zvezde biti i stotinak ekstremnih, a slika Ivana Bogdanova je svuda u Evropi ostala sinonim za huliganizam iz Srbije.

Snage reda u Kelnu ozbiljno su se pripremile i za moguće sukobe jer 2.700 fanova Zvezde nema ulaznice za meč na “Rajn Enerdži” stadionu, kojem će baš zbog bezbednosti kapacitet biti smanjen sa 50.000 na 46.000 mesta. Policija zna da i kod navijača Kelna postoje “junkeri” i očekuju 400 militantnih fanova, pa je zato određeno da meč obezbeđuje 1.000 pripadnika policije i jedan veći broj redara.

Ulaznice su rasprodate i, bar prema navodima policije, ne postoji strah da će navijači Zvezde, bar ne oni ekstremni, doći do ulaznica za tribine sa fanovima Kelna.