NENAD ČANAK PODNEO OSTAVKU: “Volim Partizan i zato je bolje da dođe neko drugi”

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak podneo je sinoć ostavku, posle petog uzastopnog poraza crno-belih.

BETA

“Pozdravio sam se sa igračima, jedini sam odgovoran za pet uzastopnih poraza. Meni je neshvatljivo da ekipa kod kuće gubi 20 razlike od ekipe koja nikog nije pobedila. Kao neko ko voli Partizan, bolje je da dođe neko drugi”, rekao je Čanak posle poraza od Zadra, prenose sportske.net.

Košarkaši Partizana izgubili su sinoć u Beogradskoj areni od Zadra sa 85:95.

To je bio treći uzastopni poraz Partizana u ABA ligi, a ukupno peti.

“Odlazim zato što nemam nikakvu reakciju u odnosu na utakmice pre toga, smatram da vreme ide i što ranije presečem da pomognem Partizanu, mislim da je ovo trenutak. Nisam očekivao da ćemo posle poraza u Novom Mestu i od Asvela ovako izgledati pred našim navijačima. U ovom trenutku nemam šta drugo da uradim. Čist sam pred sobom, dao sam svoj maksimum rada, znanja, volje. Smatram da je ovo normalan potez”, rekao je Čanak.

Upitan da li je razmišljao o ovom potezu il je reč o impulsivnoj odluci, Čanak je odgovorio:

“Naravno da nisam razmišljao, bio sam ubeđen da će Zadar biti prekretnica, imajući u vidu partije do sada, međutim – poražavajuća slika, mislim da je potrebna”.

Na pitanje ima li ideju kako tim od dobrih nastupa protiv Olimpije i Zenita stigao do sinoćnjeg izdanja, sada već bivši trener Partizana je odgovorio da ne zna kako je do toga došlo…

“Da znam kako je došlo, sigurno bih to sprečio. Ne znam kako je došlo, ne znam šta da vam kažem. Neću da ulazim u neke priče, alibije, demagogije… Kad Partizan gubi, otvoreno govorim, bez uvijanja, od ekipa koje nisu njegovog kvaliteta, ne znam šta drugo uraditi. Mogu ja sad da pričam ‘mladi smo, ne igra ovaj, ne igra onaj’, ali to je sve šuplja priča”, rekao je Čanak.

Nenad Čanak je Partizan preuzeo 14. decembra prošle godine, a sa crno-belima je osvojio trofej u Kupu.