Neočekivani heroj NBA finala: Delavedova je Lebronova ‘desna ruka’

delavedova
beta

Metju Delavedova bio je najveća podrška Lebronu Džejmsu u pobedi kojom je Klivlend poveo 2:1 u finalu NBA lige. Pogledajte kako Australijanac daje "cirkuske" koševe, razigrava "Kralja Džejmsa" i kako se bori za pobedu svog tima.

 

Australijanac Metju Delavedova prerasta u pravog junaka finalne serije. Osim sjajne igre u odbrani na MVP-ju lige Stefu Kariju, Delavedova je pokayao da može da bude i odličan na drugom kraju terena.

Ovo su posebno videlu u trećem duelu finala koji je njegov Klivlend dobio 96:91, a Australijanac je bio drugi strelac ekipe sa 20 poena.

Među postignutim koševima Delavedove bio je i neverovatan poen uz faul koji je došao kada su se rivali primakli na samo jedan poen.

Osim “ludih” koševa, Australijanac je demonstrirao da je dobar i u dodavanjima kada je neprikosnovenom Lebronu nabacio loptu za monstruozni alej-up.

Požrtvovani košarkaš je i demnostrirao kako se bori za pobedu tako što se u više navrata bacao za loptom.

Nema sumnje da će za konačnu pobedu Kavsa Australijanac morati da nastavi da pruža podršku Džejmsu, jer su Kavalirsi značajno oslabljeni povredama Lava i Irvinga koji su bili nosioci igre tima iz Klivlenda.