Neozbiljnost selektora ‘Orlova’: Advokat sa priprema oterao Bastu i Ignjovskog

Fudbalska reprezentacije Srbije započela je danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi pripreme za utakmicu sa Danskom u kvalifikacijama za EP i prijateljski duel sa Grčkom.

Za razliku od prvobitnog spiska u konkurenciji neće biti Aleksandar Ignjovski i Dušan Basta, uprkos dolasku u Kuću fudbala, pošto je selektor Dik Advokat odlučio da mu fudbaler Ajntrahta nije potreban na poziciji desnog beka, koju igra u svom klubu, dok je Basta i dalje povređen i vratiće se na oporavak u rimski Lacio.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov, koji je takođe povređen, ostaće uz ekipu, tako da postoji šansa da ipak zaigra u izuzetno važnom meču sa Dancima.

Advokat sada na raspolaganju ima 23 fudbalera:

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić, Predrag Rajković.

Odbrana: Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić, Antonio Rukavina, Nenad Tomović, Duško Tošić, Stefan Mitrović, Nikola Maksimović, Milan Biševac.

Sredina terena: Radosav Petrović, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Miloš Jojić, Zdravko Kuzmanović.

Napad: Dušan Tadić, Lazar Marković, Filip Đuričić, Zoran Tošić, Filip Đorđević, Aleksandar Mitrović, Danko Lazović.

Srbija će 14. novembra dočekati Dance na stadionu Partizana, a utakmica koja će početi u 20.45 sati igraće se bez publike zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) nakon prekida meča sa Albanijom.

Četiri dana kasnije srpski nacionalni tim odigraće prijateljski meč sa Grcima, u Haniji, na ostrvu Krit, od 18 sati.