‘Neprijatno’ iznenađenje: Navijač hteo samo da se slika, Federer ljut jer redar nije intervenisao

Švajcarski teniser Rodžer Federer neprijatno je bio iznenađen upadom navijača na teren posle meča prvog kola Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu.

 

Federer je u prvom kolu u tri seta pobedio Kolumbijca Alehandra Falju i krenuo je ka izlazu, ali se tada u trenutku našao jedan navijač koji je strčao sa tribina na teren i zagrlio tenisera u pokušaju da se fotografiše sa njim.

Delovalo je da je Federer iznenađen i da mu je neprijatno, a rukom je pitao redara zašto nije intervenisao, da bi tek posle toga jedan od čuvara reda uhvatio mladića i izveo ga sa terena. Iako izgrednik nije imao loše namere, u teniskim krugovima se pokrenula priča o bezbednosti na Rolan Garosu.

Očigledno je da ni jednog sekunda nisam bio srećan zbog ovoga. Ista stvar se desila i u subotu na treningu. Mislim da svi igrači žele da se osećaju bezbedno tokom mečeva i na terenima. Ne bi trebalo ovo da se prečesto dešava, a desilo se dva puta u dva dana, kao i 2009. tokom finala. Ljudi bi trebalo brže da reaguju, ali ovo pre svega ne bi smelo da se dešava – rekao je Federer novinarima.

Osvajač 17 grend slem titula kazao je i da mu se izvinio direktor turnira Žilber Izern.loading...