NESALOMIVA SERENA kraljica Melburna: Šarapova nemoćna za najbolju teniserku sveta!

Najbolja teniserka sveta, Serena Vilijams, osvojila je prvu Gren slem titulu u sezoni, pošto je u finalu Australijan opena savladala Mariju Šarapova sa 2:0, po setovima - 6:3, 7:6.

Najbolja je na svetu! Borbena, hrabra i nesalomiva! Jednostavno to je – Serena Vilijams. I pored činjenice da je Amerikanka bila prehlađena, što smo mogli da primetimo i u današnjem finalnom okršaju, Serena je uspela da izdrži do kraja i u dva seta (posle taj-brejka) savlada Ruskinju Mariju Šarapovu.

Amerikanka je tako došla do 19. Gren slem titule, prve u Melburnu od 2010. godine.

Zaista fantastičan prvi set odigrala je Serena, u kome smo mogli da vidimo tri brejka, dok je svaki servis gem odigrala bez izgubljenog poena. Posle samo 38 minuta na semaforu je pisalo 6:3 u korist najbolje teniserke sveta.

Serena je briljirala sa servisom, a iako je bolest muči već par dana uspela je da kontroliše fizičko i zdravstevno stanje i ostane fokusirana. S druge strane, borila se i Šarapova. Bila je agresivna, pogotovo u drugom setu, kada smo gledali mnogo zanimljiviji meč – prepun tenzija i neizvesnosti.

Maša se razbudila, podigla nivo igre i počela da parira protivnici. Bilo je 3:2 za Serenu, kada je Šarapova servirala i dala Sereni priliku da napravi brejk, koji bi tada (najverovatnije) i prelomio meč. Ipak, Ruskinja je uspela da se izvuče iz „klopke” u koju je sama sebe dovela, i već u narednom imala je šansu da „otme” gem Vilijamsovoj. Ali, posle nekoliko izjednačenja i razmena poena, prednost da reši gem iskoristila je Serena i do novog vođstva stigla tako što je odservirala as – 4:3.

Do kraja smo gledali veliku borbu, prlika za brejk je bilo kod obe teniserke, ali ništa nije iskorišćeno. Bilo je 6:6 i na red je došao „teniski rulet” – taj brejk.

Ruskinja je spasla meč loptu izuzetno hrabrom igrom, ali je na sledećoj Amerikanka odservirala as, i to kako – prvo je dosuđen nec, iako je Serena već krenula da slavi. Nije je to poremetilo, ponovila je „bombu” i došla do titule.