NESLAVAN KRAJ ZA ANU: Ivanovićeva povela protiv Amerikanke, pa ispala sa Australijan opena

Ana Ivanović
Beta

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, pošto je danas posle preokreta izgubila od Amerikanke Medison Kiz u tri seta, 4:6, 6:4, 6:4.

 

Meč je u drugom setu bio prekinut pošto je pozlilo treneru Ane Ivanović Najdželu Sirsu.

Ivanovićeva je bila 20. nositeljka, a Kizova 15. Amerikanka će u narednoj rundi igrati sa pobednicom meča Varvara Lepčenko – Šuai Dženg.

Ivanovićeva je sigurno počela meč protiv favorizovane Amerikanke. Obe teniserke su čuvale svoj servis, ali je Kizova u sedmom gemu imala dve brejk lopte koje nije uspela da iskoristi.

Medison Kiz je potom osvojila gem na svoj servis, a onda je srpska reprezentativka dobila svoj servis gem sa nulom, da bi potom usledio i prvi brejk na meču, koji je napravila Ivanovićeva, takodje ne dopustivši protivnici da osvoji ijedan poen.

Ivanovićeva je povela sa 1:0 u drugom setu, ali je tada meč prekinut jer je pozlilo njenom treneru Najdželu Sirsu, koji je prevezen u bolnicu. Prekid je trajao oko 45 minuta, a bilo je očigledno da je Srpkinja uznemirena vestima.

Objavljeno je da je meč prekinut na neodređeno vreme

Posted by Sport Dnevno.rs on субота 23. јануар 2016.

Kada je meč nastavljen, Ana Ivanović je napravila brejk, ali je Medison Kiz uzvratila i smanjila na 2:1.

Posle dva gema bez brejka, teniserke su ponovo razmenile brejkove, a onda je Kizova odbranila svoj servis za 4:4. Amerikanka je potom napravila još jedan brejk, a onda ponovo odbranila servis i dobila drugi set sa 6:4.

Ana Ivanović je odlično počela treći set. Povela je sa 3:0, ali je tu izgubila kontrolu meča. Nakon što je njena rivalka osvojila svoj servis, napravila je brejk, onda u sledećoj prilici još jedan, da bi posle svog servisa došla do vodjstva od 5:3.

Ivanovićeva je uspela da osvoji svoj servis i smanji na 5:4, ali potom nije imala šansu za brejk, tako da je Amerikanka iskoristila svoju treću meč loptu i došla do pobede.