NESREĆA NA DAKAR RELIJU: Bivši šampion pregazio posmatrača, a zbog jednog postupka zaslužio je diskvalifikaciju (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Bivši šampion Dakar relija Andrej Karginov diskvalifikovan je sa ovogodišnje trke u konkurenciji kamiona, pošto je svojim vozilom udario posmatrača, a da se potom nije zaustavio i pokazao interesovanje za njegovo stanje.

printscreen/youtube.com/KAMAZ-master

Ruski vozač Andrej Karginov napravio je haos tokom poslednje etape čuvenog “Dakar Relija”, kada je iz još nepoznatih razloga uleteo među malu grupu ljudi usred pustinje i jednog od njih teško povredio.

U pitanju je Južnoafrikanac koji jedini nije uspeo da izbegne točkove kamiona, pod koje je podleteo i zaradio prelom potkolenice. On je sa teškom povredom transportovan u bolnicu u najbližem gradu Arekipi, u Peruu, inače zemlji domaćinu ovogodišnjeg, 41. po redu izdanja relija.

Organizacija čuvenog relija je odlučila da diskvalifikuje Rusa koji je do tada imao već dve etapne pobede i bio je treći u plasmanu.
Snimak nesreće pogledajte na 5:07

– Šezdesetogodišnji posmatrač iz Južne Afrike je posmatrao trku iz neobezbeđene oblasti kada ga je kamionom udario Karginov. Sudijska komisija je takmičara isključila sa relija jer nije stao i konstatovao stanje povređenog – saopštila je uprava Dakar relija.