Neubedljivi crno-beli preživeli ‘Građevinare’, Škuletić pogodio za polufinale! Rad – Partizan 0:1

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su minimalnim rezultatom savladali Rad na Vračaru.

U poprilično dosadnom meču na Vračaru fudbaleri Partizana pobedili su Rad sa 1:0, što je bilo dovoljno za plasman među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem srpskom takmičenju.

Trenutak odluke viđen je na samom kraju prvog poluvremena kada je defanzivac „Građevinara”, Marković, zasluženo zaradio crveni karton zbog povlačenja Ninkovića za dres. Strelac iz jedanaesterca bio je Škuletić.

U nastavku meča Rad je uspeo čak da pogodi i prečku, ali tu je bio kraj uzbuđenjima.

 

Trener Rada, Milan Milanović, rekao je da veruje da njegov tim može da pobedi Patizan u četvrtfinalu Kupa, u suprotnom njegovi fudbaleri ne bi ni izašli na teren.

– U Kupu idemo najtežim putem, u prošlom kolu smo prošli Crvenu zvezdu a sada smo naišli na Partizan, koji je prvi u ligi i jesenji prvak. Prošlu utakmicu u prvenstvu smo od njih izgubili sa 0:4, ali u odnosu na taj meč mislim da smo daleko spremniji i uigraniji – rekao je Milanović.

Zanimljivo je da od raspada Jugoslavije nijedan tim nije uspeo u jednoj sezoni da izbaci iz Kupa i Crvenu zvezdu i Partizan.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da crno-beli sa velikom dozom opreza ulaze u meč protiv Rada u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Crno-beli su potvrdili prvo mesto u JSL pred zimsku pauzu, ali u meč sa Radom ulaze nakon gorkog remija u Novom Pazaru.

– Imamo još tri utakmice do kraja polusezone, posebna draž je kup utakmica protiv Rada na Vračaru, koja nam omogućava da prezimimo na najbolji način posle jesenje titule. Rad je kvalitetna ekipa, u dobroj su formi i znamo koga su sve eliminisali – rekao je Nikolić.

Od 13 časova na programu su i ostale utakmice četvrfinala Kupa Srbije, a sastaju se: Čukarički – Vojvodina, Voždovac – Spartak i Radnički – Jagodina.

Kup Srbije, 1/4 finale: Rad – Partizan 0:1 (0:1)

Stadion: FK „Obilić” na Vračaru. Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Dejan Filipović (Beograd). Strelac: Škuletić u 45. minutu iz jedanaesterca.

Rad: Radunović, Đurić, Maraš, Milošević (od 76. Stančeski), Rodić, Bajić, Marković, Gnjatić, Perović, Mihajlović (od 72. Veselinović), Jelić (od 46. Milisiavljević).

Partizan: Lukač, B. Ilić, Stanković, Volkov, Petrović, Ninković, Drinčić, Marković, S. Ilić (od 46. Živković), Lazović, Škuletić (od 76. Luka).

 

 

Prvo poluvreme:

U uvodnih deset minuta ekipa iz Humske uspostavila je terensku inicijativu, ali za to vreme nije viđen niti jedan šut na Vračaru.

Prva ozbiljnija šansa na meču viđena je u 13. minutu, i to za goste. Lazović je primio loptu na ulasku u kazneni prostor, ali bio je okružen protivničkim igračima i nije uspeo da izgradi dobru poziciju za šut, pa je lopta završila iznad prečke.

U 18. minutu slobodan udarac za Partizan izveo je Drinčić. Međutim, defanzivci Rada bili su dobro postavljeni pa se rezultat nije menjao.

 

Fudbaleri dva tima do sada nisu prikazali ni volju ni htenje ni talenat da nešto urade na ovoj utakmici – sve što je potrebno da bi jedan tim bio uspešan bilo gde da se takmiči. Malobrojni gledaoci, kojih nema više od hiljadu, predstavljaju svetlu tačku u dosadašnjih 38. minuta meča.

Na isteku 44. minuta defanzivac gostiju, Marković, zaradio je crveni karton zbog povlačenja Ninkovića za dres. Filipović je bez dvoumljenja pokazao na belu tačku, a usporeni snimak pokazao je da je odluka arbitra bila ispravna. Odgovornost je preuzeo Škuletić, a najbolji strelac Partizan ovakav poklon ne maši – 0:1.

Sa minimalnom prednošću za crno-bele otišlo se na odmor.

Drugo poluvreme:

Partizan je u nastavak meča ušao sa Andrijom Živkovićem u ekipi umesto kapitena Saše Ilića. Kod domaćih, umesto najboljeg strelca Jelića, na terenu je Milisavljević.

I tek što je počelo drugo poluvreme, Rad je mogao do izjednačenja! Bila je to najbolja prilika za ”Građevinare” od početka utakmice, Mihajlović je iskosa sa leve strane uputio odličan udarac, ali je prečka spasila crno-bele.

Partizan je prvi put ozbiljnije pripretio tek u 60. minutu, kada je Škuletić bio u solidnoj prilici, ali nije bio precizan.

Do kraja utakmice nije bilo zanimljivosti, pa su se crno-beli plasiralu u polufinale Kupa Srbije.