Neuspeh za neuspehom crno-belih na pripremama: I Liteks uzeo skalp Partizanu

Fudbaleri Partizana poraženi su od Liteksa sa 2:1 u šestoj pripremnoj utakmici u Turskoj pred start prolećnog dela Jelen Superlige.

Ekipa Marka Nikolića je prethodno odigrala nerešeno sa Anžijem (2:2) i Cirihom (2:2), a izgubila je od moskovskog Dinama (4:1), bečke Austrije (4:1) i Sarajeva (1:0).

Prvo poluvreme proteklo je u blagoj inicijativi Partizana, Škuletić je imao par prilika za gol, jednu je propustio i Stefan Babović, dok su na drugoj strani Bugari imali jednu opasnu kontru, kada je Lukač na vreme istrčao i sačuvao svoju mrežu.

Međutim, u nastavku, druga priča. Napadao je Partizan i dalje, stvorio nekoliko prilika, ponovo je Škuletić promašivao u par navrata, a fudbaleri Liteksa su svoje prilikke koristili.

Bugari su poveli u 65. minutu, kada je posle kornera sa desne strane, Cvetkov bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Partizana i najbolje reagovao na odbijenu loptu golmana Lukača. Odbrana Partizana bila je statična, što Cvetkov koristi da zatrese mrežu – 0:1.

Na izjednačenje se čekalo do 78. minuta, kada je takođe posle kornera Lazar Ćirković bio najviši u skoku pred golom Liteksa – 1:1.

Očekivali smo možda i preokret Partizana u finišu, ali umesto toga, Liteks je došao do pobede.

Igrao se 83. minut, slobodan udarac za Liteks sa desne strane. Danilo Asprilja je maestralno centrirao, sjajno je pronašao Popova, koji je zakucao loptu pod prečku Lukačevog gola – 1:2.

Partizan: Lukač, Bandalovski, N. Petrović (od 58. Volkov), B. Ilić, Balažic (od 58. Ćirković), Marković (od 58. Brašanac), Drinčić, Babović (od 58. Marinković), Škuletić, Ninković (od 83. Šaponjić), A. Živković (od 58. Grbić).