Neuspešan povratak na Vimbldon: Tipsarević eliminisan u prvom kolu

Janko Tipsarević
Beta

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je u prvom kolu Vimbldona od Marsela Granoljersa, rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

 

Ovo je bio peti međusobni meč dvojice tenisera – Granoljers sada vodi sa 3:1 u pobedama, pošto je prethodni meč Tipsarević predao, bilo je to u Valensiji pre dve godine. Španac u drugom kolu ide na boljeg iz susreta Leonardo Majer – Tanasi Kokinakis.

Tipsarević je već u prvom gemu meča imao priliku da protivniku oduzme servis, ali se Granoljers spasao dobrim servisom. Ono što nije uspelo srpskom teniseru tada, jeste Špancu u četvrtom gemu. Naime, Tipsarević je dobro počeo taj gem, ali je vezao nekoliko grešaka, pa je Španac poveo sa 3:1.

Srpski teniser je i u šestom gemu imao šansu za brejk, ali ni nju nije iskoristio, pa je Granoljers posle 46 minuta igre poveo sa 1:0.

I u drugom setu je viđen sličan scenario. Ređale su se brejk prilike jedna za drugom, Tipsarević svoje nije koristio, dok je Granoljers, s druge strane, iskoristio dve i poveo sa 5:2. Srpski teniser je tada zaigrao bolje, realizovao je jednu brejk šansu, ali to nije bilo dovoljno da se vrati u set.

Na početku trećeg seta, Tipsarević, trenutno 486. teniser sveta, imao je tri brejk prilike, ali ih ponovo nije iskoristio. Od tog drugog gema usledio je novi pad u igri srpskog tenisera, pa je Granoljers, uz dva brejka, priveo meč kraju i plasirao se u drugo kolo posle dva sata i 20 minuta igre.