NEVEROVATAN GEST SRPSKOG ASA: Evo zbog koga se Nole odrekao milion dolara pred početak turnira

Sjajan gest srpskog šampiona!

screenshot/youtube.com/Australian Open TV

Pobedom nad Danilom Medvedevim u finalu Australijan opena, najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je u nedelju 18. Gren slem titulu u karijeri, odnosno, rekordnu devetu na Australijan openu.

Srećom, mnogo više je bilo hvalospeva i čestitki na Noletov račun, ali je tokom turnira istrpeo i mnogo ružnih komentara, na koje je bio prinuđen da odgovori.

Interesantno da su mnogi zaboravili džentlmenski poteza Đokovića pred početak turnira – kada je napravio nešto što bi malo koji top teniser uradio! Naime, direktor Australijan opena Krejg Tili otkrio je pred početak prvog Gren slema u sezoni da se Nole složio da pobednici dobiju manju nagradu nego inače, da bi više novca zaradili mladi igrači i oni koji ispadnu u ranijim fazama.

To je sve urađeno da bi se njima olakšala situacija u eri korona virusa, ali i pomoglo zbog velikih troškova puta do Australije, dvonedeljnog karantina i još mnogo stvari, što je još samo jedan u nizu lepih poteza najboljeg svetskog tenisera.

Đoković je tako za osvajanje Australijan opena zaradio 2,13 miliona dolara, što naravno nije malo, ali je za milion dolara manje nego lane – kada je dobio 3,12.

U međuvremenu nagradni fond Australijan opena nije smanjen, nego povećan za 7.000.000 dolara, pa je jasno da se Novak unapred odrekao dobrog dela zarade (trećine), pošto je dobro znao da će daleko dogurati i boriti se za pehar na svom omiljenom turniru.

Na taj način, Nole je pokazao da se konstantno solidariše sa slabije rangiranim teniserima, kojima je pokušao da pomogne i molbom premijeru Viktorije, ali je to prenešeno na pogrešan način.