NEVIĐENA AKCIJA DO SAD: Trener FMP-a poziva publiku na derbi protiv Zvezde!

Instagram

Veliki derbi u 13. kolu ABA lige će igrati ekipe FMP Meridiana i Crvene zvezde, a očekivanja pred meč je izneo i trener najprijatnijeg iznenađenja ove sezone, Nenad Stefanović.

Sjajne rezultate beleži ekipa FMP Meridiana koja je u samom vrhu ove sezone ABA lige i cilj da se što bolje predstavi široj javnosti.

– Zahvaljujući izvanrednim rezultatima koje smo napravili u prvih 12 kola, obezbedili smo sebi lepu priliku da u narednoj utakmici sa jednim od najboljih timova u ABA ligi odigramo totalno rasterećeno i samo sa velikom željom da se široj košarkaškoj javnosti predstavimo u što boljem svetlu.

Svestan je Stefanović da se rivalu kakav je Zvezda ne preti, ali će FMP Meridian svakako tražiti šansu da ugrozi evroligaša.

– Crvena zvezda pored toga što je prvak ABA lige i učesnik Evrolige, mislim da trenutno igra najbolju košarku. Ne samo u ABA ligi, već i u Evroligi iz nedelje u nedelju pokazuje da bez ikakvih problema može da pobeđuje najbolje evropske timove i da se nosi sa njima na najbolji mogući način.

Imao je trener “pantera” dosta hvalospeva na račun kolege Dejana Radonjića.

– Zvezdu predvodi jedan od najuspešnijih trenera na ovim prostorima i nema mnogo stvari u kojima su loši, pogotovo defanzivno. Mi ćemo se potruditi da odigramo najbolju moguću utakmicu, bez pritiska i da probamo da vidimo gde smo u odnosu na jedan tako kvalitetan tim.

Ovaj meč će imati i humanitaran karakter. Celokupan prihod od karata ide za lečenje devojčica Lane i Lenke, a kompanija Meridian doniraće 20.000 dinara za svaku pogođenu trojku na utakmici.

– Voleo bih da pozovem publiku da dođe u što većem broju na utakmicu u nedelju, s obzirom da će utakmica imati i humanitaran karakter i da će celokupan prihod od karata ići za lečenje devojčica Lane i Lenke. Jedan od poziva da bude puna hala, da uživamo svi u dobroj atmosferi i nadam se dobroj utakmici – istakao je Stefanović.

Duel Crvene zvezde i FMP Meridiana na programu je u nedelju od 12.00.