NEVOLJA NIKAD NE DOLAZI SAMA: UEFA merka KASU crno-belih i stavlja KATANAC na stadion u Humskoj?

Partizan
fss.rs

Niz organizacionih propusta i nekoliko navijačkih ispada, otežaće Partizanov evropski put jer UEFA ozbiljno razmatra kaznu za srpskog šampiona, koja će po svojoj prilici biti drakonska.

 

Ishod meča protiv Olimpijakosa udaljio je Crno-bele od evropske elite, a nekoliko ispada navijača domaćih, dodatno će otežati put Partizana do evropske jeseni.

Sankcije za Partizan biće iskazane novčano ali i merama koje podrazumevaju zatvaranje jedne od tribina ili čitavog stadiona, pišu Novosti.

Ovo su razlozi zbog kojih čelnici crno-belih mogu očekivati novu “čestitku” od UEFA.

– Zakrčena stepeništa na istočnoj i zapadnoj tribini i nedostatak elektronskih brojača gledalaca na svim ulazima, što je kategorija umereno težeg prekršaja.

– Topovski udar blizu gostujućeg fudbalera Marka Marina kod izvođenja kornera tokom prvog poluvremena: kategorija prekršaja sa nultom tolerancijom u UEFA.

– Gađanje plastičnom flašom sa istočne tribine (ovde je olakšavajuća okolnost to što nije bila staklena) gostujućeg igrača na izlasku sa terena po završetku prvog poluvremena: prekršaj sa nultom tolerancijom.

– Upaljene dve baklje na južnoj tribini tokom drugog poluvremena. Podsetimo, Glazgov rendžers je pre dve nedelje zbog ubačenog zgužvanog papirića na teren morao da plati kaznu od 7.000 evra.

– Zastava “duginih boja”, zaštitni znak LGBT populacije, sa grbovima Zvezde i Olimpijakosa viđena je na južnoj trbini. Ovo se smatra provokacijom koja se dovodi u vezu sa vređanjem na rasnoj, verskoj ili seksualnoj osnovi. Kod UEFA takođe – nulta tolerancija. 

UEFA je utakmicu proglasila rizičnom, pa je umesto jednog komesara za bezbednost poslala dvojicu. Teško da im je nešto od ovoga promaklo.