NEZADOVOLJNI I NEĆE DA ĆUTE: I vaterpolisti izlaze na ulice

Igrači, rukovodstvo i članovi stručnog štaba Vaterpolo kluba Nais najavili su da će se u subotu, 11. decembra u 11:59 okupti na platou ispred Gradske kuće kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što Grad Niš u narednoj godini namerava da smanji izdvajanja za sportske klubove.

Printscreen

Podsetili su da je Nacrtom budžeta za 2022. predviđeno izdvajanje za sport u iznosu od 150 miliona dinara, što je u odnosu na 2020. godinu umanjenje od 62,5 odsto, jer je te godine iz gradske kase izdvojeno 400 miliona dinara.

U 2021. godini, dodali su, izdvajanja za sport iz gradske kase bila su 200 miliona dinara.

„Vaterpoloj klub Nais je odlučio da ponovo podigne glas u odbranu niške sportske tradicije i da se otvoreno suprtotstavi pokušaju da se treći grad po veličini u Srbiji, svede na nivo sportske palanke“, istakli su u saopštenju za javnost.

Obaveza Vaterpolo kluba Nais, navodi se u saopštenju, je da u ime 200 mališana koji treniraju vaterpolo u niškom bazenu „digne glas protesta i na taj način pokuša da taj sunovrat zaustavi“.

„Pozivamo sve sportske radnike, trenere i igrače, sadašnje i bivše, sportske novinare i sve ljude koji znaju da vrednuju i pamte sve uspehe niških sportskih klubova da nam se pridruže u odbrani niškog sporta.

Želimo da ovakvim protestom iskažemo svoju duboku zabrinutost i pokušamo da u razgovoru sa gradskim ocima izdejstvujemo od Grada da se budžetom za sport u 2022. vrati oduzeto, makar na onaj nivo finansijskih sredstava koji je bio u 2020. godini iz razloga što ne postoji opravdanje za ovakav odnos prema sportskim kolektivima u našem gradu“, naveli su u Naisu.

Istakli su da je poziv na skup isključivo zasnovan na sportskim motivima i da ne žele da iko na bilo koji način politizuje njihovo nezadovoljstvo.