Ni od prepune Arene ne može baš da se zaradi

Rukovodstvo crveno-belih ističe da je za utakmicu sa Budiveljnikom prodato 20.736 ulaznica, plus 1.368 pozivnica na osnovu sponzorskih ugovora, 1.954 sezonske karte i 174 akreditacije.

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom saopštio je da je neto prihod od revanš utakmice četvrtfinala Evrokupa protiv ukrajinskog Budiveljnika 6.268.666 dinara, odnosno 54.144 evra. Crveno-beli su ponovili da je utakmicu u Beogradskoj areni gledalo 24.232 gledaoca i tako odgovorili na spekulacije da je broj navijača na utakmici gde je postavljen novi rekord lažiran.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak gde se vide redari kako otkucavaju ulaznice bez navijača. Iz kluba su objasnili da je to urađeno kako bi se izbegla gužva.

– Firma Eventim, koja je u Evropi i Beogradu prisutna već godinama, ne šali se i ne igra podacima. Oni su rađeni na elektronskom sistemu barkod prilikom ulaska gledalaca. Ogroman pritisak publike bio je takav da su oborene „ruke” koje vrše kontrolu. To se dešavalo i na utakmicama drugih klubovi u Areni. Da bismo imali tačan podatak o broju gledalaca, naknadno smo morali bar-kodove da provlačimo kroz sistem, da ih očitavaju, kako bismo dobili jasnu sliku. Ovi podaci koji su tačni – rekao je Pavle Leverda, direktor Eventima.

Kako ja nevedeno, za utakmicu sa Budiveljnikom prodato je 20.736 ulaznica, plus 1.368 pozivnica na osnovu sponzorskih ugovora, 1.954 sezonske karte i 174 akreditacije.

Crvena zvezda je pobedila Budiveljnik 79:70 posle produžetka i plasirala se u polufinale Evrokupa, gde je očkuje dvomeč sa ruskim Uniksom iz Kazanja.