Ni Partizanov Milutinov, ni Zvezdin Tejić: Jovan Novak iz Vojvodine MVP trećeg kola

Posle odigranog trećeg kola Superlige Srbije, nekoliko košarkaša Crvene zvezde i Partizana se istaklo, ali niko kao mladi plejmejker Vojvodine Jovan Novak koji je svojim učinkom stekao znanje MVP-a kola.

 

Jovan Novak je u pobedi svog tima nad ekipom Konstantina (85:66) zabeležio indeks uspešnosti – 32 i tako se po prvi put našao među najkorisnijim igračima kola. On je za 27 minuta igre, koliko je ukupno vremena proveo na parketu postigao 19 poena (5/5 sa linije slobodnih bacanja, 4/7 za dva i 2/4 za tri) i uz sedam skokova, šest asistencije i osam iznuđenih faulova bio najzaslužniji za trijumf svog tima.

Sjajni Novak, koji je odigrao sva tri meča u Superligi za Novosađane, provodio je na parketu po 29 minuta i postizao u proseku po 16,7 poena uz 5,7 skoka i 3,7 asistencije. Jovan Novak se tako našao na deobi drugog mesta, zajedno sa Nikolom Milutinovim iz Partizana, na listi MVP-a sa 68 indeksnih poena, iza Bobija Marjanovića iz Crvene zvezde Telekom koji se sa brojkom – 78 nalazi na liderskoj poziciji. I na listi najboljih strelaca lige ovaj mladi organizator igre Vojvodine se takođe nalazi na drugom mestu sa 50 postignutih koševa iza Bobija Marjanovića, koji ima tri poena više.

Pored Jovana Novaka koji je najkorisniji igrač i najefikasniji strelac 3. kola Superlige, u idealnoj petorci 3. kola, nalaze se još: Marko Gudurić (FMP) – kao najbolji bek, Nemanja Barać (Konstantin) – krilo, Marko Tejić (Crvena Zvezda Telekom) – krilni centar i Dejan Musli (Mega Leks) – kao centar. Najbolji skakač je Dejan Musli sa 14 skokova, dok su Jovan Novak i Stefan Jović (Crvena zvezda Telekom) sa po šest asistencija – najbolji asistenti.